Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek milyen ez a Gamer...

Szerintetek milyen ez a Gamer Gép/Konfig? Megérte ennyiért? Acer Predator

Figyelt kérdés

Szevasztok, Háttér-Sztori:

először is külföldön élek, itt nemrég jelent meg (a múlt héten) az új Acer Predator Orion 7000-es Gamer Gép, és hatalmas túlkereslet van erre is ugyebár nem is csoda, úgyhogy gyorsan kellett lépnem sok gondolkodás nélkűl és megrendeltem az utolsó darabot a Mediamarkt-ból.

Namármost ilyen a Konfig

Acer Predator Orion 7000 P07-640

-Custom Design Watercooling

-Intel Core I9 12900k

-Nvidia RTX 3080

-32GB DDR5 RAM 4000mhz (2x16)

-1TB PCIe/Nvme SSD, 2TB HDD 7200 SATA

-800w Fullmodular Gold Táp, erről nincs infó de majd ha megjön leírom

Az Alaplapról sincs bővebb infó de ha minden igaz, akkor Z690 Asus ROG MAXIMUS

(De a nem feltüntetett alaplap és Táp ellenére is, mindig jó minőségűeket használtak,mivel már volt Acer Predator számítógépem, Ott FSP Gold és Asrock Alaplap volt asszem anno,Ramból meg talán Corsair vagy HyperX)

DTS:X-Ultra hangzás kompatibilis Hangkártya

És Intel Killer Wifi kártya

És Win11 telepítve

+3év Teljeskörű Acer ‘Premium’ Garancia

Nos ezt a gépet sikerűlt megvennem 2600€-ért ami mostani árfolyamban 985ezer FT lenne (fú azannyát de megnőtt az árfolyam)

Nos szerintetek ennyiért jó vétel volt? Milyen árak vannak mostanság GPU és CPU téren? Még mindeg ritkák és hatalmasak az árak vagy lemaradtam valamiről? (Esetleg háború vagy valami?)

2022. márc. 10. 15:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha már megvetted, akkor szerintem felesleges nézegetni az árakat..

Ez volt most a legjobb deal, szerintem jól döntöttél. Vigyázz rá, és használd egészséggel! :)

ui : Lehet, hogy végül ilyen előre összerakott konfig lesz a nyerő a jövőben.

2022. márc. 10. 15:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy csúcsgép,gratula hozzá.Ha megvetted akkor már mindegy,akármennyibe is került.

Sokféle asus Z690-es lap van,a maximus 200 körül kezdődik tehát ha ilyen van benne akkor tényleg jól jártál a géppel.Bár kétlem hogy ilyet pakoltak bele.

2022. márc. 10. 15:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
lyó
2022. márc. 10. 19:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem ROG MAximus van benne, ez már a sajtófotókon is látszik.

Lehet hogy jobb vétel, mintha daraboból raknád össze ( az OEM gyártók nagy tételben veszik a hardvert így ők pl videokártyához is olcsóbban jutnak) viszont én nem rajongok az ilyen előregyártott cuccokét, mert általában ezekben van valami kompromisszum.

Pl:

-a 12900K kazán és halál felesleges játékra, a 12700K bőven jó, nem fűt annyira és olcsóbb

-a 4000MHz-es DDR5 az nagyon lassú, 5800-6400MHz-ig a DDR5-ök lassabbak, mint a sima DDR4 3600 - cserébe kétszerannyiba kerülnek

Szóval nekem ez ilyen vegyes, jó cucc ez de magamnak nem venném meg.

2022. márc. 10. 19:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó cucc. Megérte. Vásárlás után ne nézelődj tovább. Fölösleges.
2022. márc. 10. 21:59
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek aki válaszólt :)

Először is, szépen sorjában haladva a rövid és gyors indoklásom, meg amik megjelenéskor átfutottak az agyamon

Az I7 12700k és I9 12900k modell között 300€ különbség volt, ennyin azért nem spórolok :) 1080P FHD-n szeretnék ezután is játszani a lehető legjobb(max-os) grafika melett ugyancsak Acer Predator 240hz G-Sync-es Monitoron. Tudtommal erre inkább a Cpu a befolyásolóbb a Felbontás miatt(de ugyebár a Gpu is nagyon fontos), meg ugye hamarabb és könyebben cserél/vesz majd az ember új GPU-t és a Cpu tovább bírja generációnkként. (Mint annó az i7 4700k-val, ami még mindig jól teljesít)

DDR4-es modellekben DDR4-es 1700as Alaplap van ugyebár, ami számomra bukó hogy ha később fejlesztenék Ram-ot

Ezért lett DDR5-ös amihez ugyebár a DDR5 kompatibilis Alaplap dukál.

Eddig azt sikerűlt a Support-tól és netről megtudni hogy DDR5 16GB Ram és 4000mhz az induló/alap csomag de a Max 128GB-5800mhz. Hogy ez most 32GB 4000 vagy 5200 esetleg ez is 5800 lesz, passz. Majd ha ideér :)

Alaplap ügyileg akkor nem Maximus lesz, ebben abszolút köd van hogy milyen stb (ezen változtathatnának hogy kiírják de na), de hogy minőségi lesz 95% (eddigi tapasztalataim alapján

Ha nagyon nem bejövős természetesen visszaveszik 2héten belül, ezt extra megkérdeztem,mivel bármi lehet tudjátok..

2022. márc. 10. 22:21
 7/11 anonim ***** válasza:

A neten fent lévő tavalyi bemutatók alapján ebben DDR5-4000 lesz ( legalábbis azokban az volt ). Durva hiány volt a DDR5-ből amikor ezek kijöttek ráadásul a rendes 5800-6400-as kitek rettentően drágák.

Az i7 és az i9 között valóban csak 300euro az eltérés, viszont FHD-ra RTX3080-hoz az i7 is bőven jó, még RTX3090/6900XT esetén is csak 1-1,5% eltérés van a kettő között :)

A DDR4 miért lenne bukó? Bele tudsz durrantani 128GB DDR4 4000+ -t, nehogy már ne legyen elég :D

Ne értsd félre, nem leszólni vagy fikázni akartam, csak kicsit kritikusabb vagyok az átlagnál - az meg nem volt a leírásban, hogy csak pozitív feedback jöhet :P

Állat cucc ez ettől függetlenül :)

2022. márc. 10. 22:31
 8/11 A kérdező kommentje:

#7 No Problemo, bármilyen Feedback jöhet,mindig :)

Akkor lehet tényleg 4000-res lesz, de majd meglátjuk ;) ha meg tényleg 4000 akkor is kb 3600 DDR4 es szint körűl teljesít, csak drágábban, de az alaplap volt a fő.

Nem szerettem volna a ‘múlt’ technikájába fektetni,főleg nem alaplap ügyileg.

(Amúgy bonus fact,amelyik Predator nem DDR5-el érkezik az DDR4-3200 al érkezik,ugyanígy az Alienware és Asus nál is, konkrétan az Alienware modelljeiből az a pár 3500+ eurós darab ami DDR5ös az 4400as de ez a max)

Amikor majd 1-2év múlva elterjednek a brutál DDR5 Ram-kitek a ‘beigért 7000-8400Mhz erősségekkel, csak bepattintom és nem kell még ráadásúl alaplapot meg mindent cserélni :)

Az i9 meg tovább kitart remélhetőleg, mivel ezt a gépet a következő min 3 éveben nem tervezem cserélni(mármint teljesen másikra, esetleg komponenseket)

Amúgy bónusz kérdés ha nagyon vágod a témát és unatkozol ;)

Mennyibe jönne ki ez a gép most külön komponensekkel összeállítva, tehát ha én építeném?

2022. márc. 11. 01:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Volt már tavaly DDR5 benchmark, játékokban a 3200 CL14 az simán veri a DDR5-5200-at. A DDR5-6400 az ami már előrelépés a DDR4-3600CL16-hoz képest.

Amúgy játékoknál teljesen lényegtelen, ott ezek nagyon minimalisan számítanak csak :)

A DDR5-7000+ az már tényleg más liga lesz :)

2022. márc. 11. 11:21
 10/11 xKakashix ***** válasza:
mielőtt olvastam az árat 1misi fölé tippeltem a hardverek alapján, szóval nem volt az rossz vétel szerintem
2022. márc. 13. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!