Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rendszerindításkor normális...

Rendszerindításkor normális ha az alaplai Led-ek felvillannak sorban?

Figyelt kérdés

Hali!

Egy bő hónapos gépről van szó.

Tegnap az egyik indításkor lettem arra figyelmes, hogy egy fehér fény szűrődik ki a gépházból, amit eddig még nem vettem észre.

Oldala üveges a gépháznak és belátni, hogy van CPU, Dram, VGA meg Boot ledek.

A Dram világított fehéren folyamatosan. Kikapcsoltam áramtalanítottam, majd vissza az egész, és a fehér ledfény kialudt.

Viszont azt vettem észre hogy fentről lefelé induláskor fel villannak ezek a fények egymás után, aztán elalszanak.

Megmondom őszintén mióta megvan a gép, nem figyeltem ezeket sosem, csak most.

Ez egy normális folyamat alaplap esetébe, hogy végigfutnak egymás után ezek a led-ek?

Ja egy ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI deszkáról van szó.

Gyártó oldalán nem találtam semmi használhatót, csak hogy vannak jelzőfények.

dec. 27. 14:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen
dec. 27. 14:55
 2/3 anonim ***** válasza:
Ezek az úgynevezett DEBUG ledek. Visszajelzést ad ha valamelyik komponens nem jó. Ha a Dram led hosszabb ideig világít nem kell megijedni,csak a memória tréning fut. Ha kikapcsolod kezdi újra. Ha végzett mindennel,akkor bootol.
dec. 27. 15:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Viszont a Dram fehér Led alkalmanként továbbra is égve marad. Indul a rendszer, névjegyben látja mind a 32 giga ramot. Igazából teljesítmény vissza esést nem érzékelek, csak nyugtalanít, hogy ugy marad. Negyed óra 20 percig használtam így a gépet, nem kapcsoltam ki, csak újra indítottam, kezde a szokásos menetet, hogy fentről lefelé fel villannak a ledek egymás után, és most nem maradt a Dram Led "égve"
dec. 28. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!