Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hibás merevlemezt vettem?

Hibás merevlemezt vettem?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Vásároltam egy használt merevlemezt.

70 indulás, és 1200 nap futás.

Sok pozitív értékeléssel rendelkező "Megbízható" eladótól csomagküldéssel vásároltam meg, és nagyon gondosan be volt csomagolva buborékos fóliába, és az pedig kartondobozba. Én az átvételtől számítva kb. 3 napot vártam vele mire beüzemeltem.

A külső hdd ház nem ismerte fel, majd kipróbáltam asztali PC-be, de ott sem volt jó.

A HDD sentinel csak annyit írt, hogy ismeretlen, és mindenhol csak kérdőjel volt.

A lemezkezelő látja, de azt írja, hogy 'ismeretlen'. Az eladó állítása szerint a működő gépből van. Én viszont mindig alaposan oda figyelek mindenre. Egyébként melegszik a HDD mint ha dolgozna, és kb 30 másodpercenként ad ki 2 rövid csippanást. Valószínű, hogy Nas-ban volt használva. Szerintetek mi lehet a probléma? Javítható?

#HDD sentinel nem ismeri fel a merevlemezt
dec. 16. 09:41
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Akkoriban amikor ezeket kiadták(4-5 éve) , akkor még nagyon sok típusra adott a WD 60 hónapot köztük a lilára is.
dec. 16. 10:13
 12/14 A kérdező kommentje:
Délután majd töltök fel képeket
dec. 16. 10:34
 13/14 anonim ***** válasza:

Amennyire én tudom..., ha a lemezkezelőben "halott", akkor rossz.

Azért kipróbálnék egy MiniTool Part. Wizard Technician Edition-t, itt a Technician fontos (lehet pro is), mert jóval többet tud, mint a free. Ha ez sem látja-formázza KO. Előbb törölném, majd formáznám, majd betűjel.

dec. 16. 11:00
 14/14 anonim ***** válasza:
WD-nek úgy látom nincs bootolhatós diagnosztikai eszköze, de Win-re telepítős van, szóval esetleg annak is lehet adni egy esélyt.
dec. 16. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!