Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hibás merevlemezt vettem?

Hibás merevlemezt vettem?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Vásároltam egy használt merevlemezt.

70 indulás, és 1200 nap futás.

Sok pozitív értékeléssel rendelkező "Megbízható" eladótól csomagküldéssel vásároltam meg, és nagyon gondosan be volt csomagolva buborékos fóliába, és az pedig kartondobozba. Én az átvételtől számítva kb. 3 napot vártam vele mire beüzemeltem.

A külső hdd ház nem ismerte fel, majd kipróbáltam asztali PC-be, de ott sem volt jó.

A HDD sentinel csak annyit írt, hogy ismeretlen, és mindenhol csak kérdőjel volt.

A lemezkezelő látja, de azt írja, hogy 'ismeretlen'. Az eladó állítása szerint a működő gépből van. Én viszont mindig alaposan oda figyelek mindenre. Egyébként melegszik a HDD mint ha dolgozna, és kb 30 másodpercenként ad ki 2 rövid csippanást. Valószínű, hogy Nas-ban volt használva. Szerintetek mi lehet a probléma? Javítható?

#HDD sentinel nem ismeri fel a merevlemezt
ma 09:41
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
A merevlemez egy lila 10tb-s WD
ma 09:54
 2/14 anonim válasza:
100%

1200 Nap futás. Az 3,5 év, valszeg ennyi volt az élettartama.

A különösen jó server HDD-kre garantálnak 5 évet.

Szerintem ez bukta.

ma 09:54
 3/14 A kérdező kommentje:
Amit küldött HD sentinel képet, azon 100/100 volt, de nem vagyok benne biztos, hogy azt küldte el mert úgy volt készítve a fénykép, hogy a többi meghajtó ne látszódjon, és így ennek se láttam az adatait.
ma 09:56
 4/14 anonim válasza:
100%

Az előtő kommentél még nem láttam, hogy lila.

Ezt folyamatos üzemre, video megfigyelőrendszerekre fejlesztették.

Valszeg így is használták, ezt mutatja a kevés bekapcsolás és sok üzemóra.

A gyártó 3 év garanciát ad rá, így nem csoda, hogy 3,5 év folyamatos nyüstőlés után kinyúvadt.

ma 09:58
 5/14 anonim válasza:
62%
Egyébként nem tudom mennyire volt jól csomagolva, néha durván dobálják szállításkor is.
ma 09:59
 6/14 A kérdező kommentje:
Ezekből a típusokból rengetek futott 2000-2500 napokat, és még utána működnek. Azért választottam ezt. Egyébként a WD a Lila szeriára 5 év garit ad.
ma 10:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A bios-ban se látszik jól gondolom..
ma 10:05
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Betűjele van a lemezkezelőben?
ma 10:05
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem lehet neki betűjelet adni mert nem ismeri fel. Csak annyit ír a lemezkezelő, hogy ismeretlen, és felette piros felkiáltójel szerű. A lemezkezelőbe semmit nem lehet vele csinálni. Csak látja, hogy rá van kötve a gépre, de nem tudja, hogy mi az.
ma 10:09
 10/14 anonim válasza:
100%

Én a WD oldalán néztem, ott 3-at írnak. Tudtommal csak a goldra ad 5-öt:

[link]

ma 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!