Zsolti512 kérdése:
3,5"-os HDD-hez vettem Sata-USB kábelt, hogy "külső vinyóként" használjam átmenetileg, de nem működik. Lehet hogy ez csak a 2,5-es HDD-hez jó, a nagyobbnak pedig kell még nagyobb tápfesz is, azt hiszem 12 volt? Leírásban azt írták Plug and play...
Figyelt kérdés
...de most ahogy nézem van másik fajta kábel amire megy még egy 12V-os DC dugó is.okt. 24. 17:31
1/6 anonim válasza:
A 3,5"-os merevlemezeknek kell még külön 12V-os tápellátás is - azt a "hagyományos" USB nem tudja kiszolgálni. A külön tápellátást nélkülöző USB --> SATA átalakító kábel 2,5"-s merevlemezekhez/SSD-khez jó.
2/6 anonim válasza:
A 2,5"-os meghajtóknál elég az 5V-os USB tápellátás.
A 3,5"-osnak már 12V kell. Ahhoz, hogy külső meghajtóként használni tudd kell venni hozzá egy 3,5" merevlemezházat, amihez van 12V-os tápegység.
3/6 A kérdező kommentje:
1 és 2 valaszoló! Nagyon szépen köszönöm, akkor jól sejtettem, félrevezető volt a weboldal, mert erre külön nem tértek ki. Ennyit a "plug&play"ről...
okt. 25. 15:28
4/6 A kérdező kommentje:
Most még egy hülyeség eszembe jutott...ha egy PC tápegységről (mert azom van egy tartalék nem használt) megkapná a 12 Voltot akkor már csak a keskenyebbik Sata-data kábel/USB átalakító kéne, vagy külön nincs is ilyen kábel? Számtechben nem nagyon vagyok otthon, de egy HDDről kéne leszedjem a dolgokat egy laptopra, mert a PC alaplaphibás és nem kapcsol be. Viszont nem akarok egy vagyont költeni csak erre a célra..
okt. 25. 15:53
5/6 anonim válasza:
Igen, akkor csak egy ilyen adatkábel kell hozzá, hogy működjön.
6/6 anonim válasza:
SATA adatkábelt a másik végén USB csatlakozással én még nem láttam.
Csak az asztali gépedben fogod tudni használni ha nem veszel hozzá külső merevlemezházat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!