SSD vagy HDD vinyónak nagyobb a szavatossága?
Jelenleg azt mondják, hogy az SSD tartósabb, de csak néhány évre visszamenőleg van tapasztalatom velük, azalatt viszont semmi probléma nem volt. HDD-ből most is vannak nálam huszonéves 100/100-as eszközök, nem nagyon cserélgettem a HDD-ket, jelenleg a legfiatalabb 6 éves, amit adattárolásra használok és még mindig hibátlan.
Viszont kérdés, hogy mire kell, mert rendszer alá már nem érdemes HDD-t venni, nagyobb méretű adattárolásra már jobban megéri.
Tekintve, hogy 1-3-5 év garit vállalnak a gyártók ár/minőségkategóriától függően, így egál.
Én részemről SSD a nyerő, és alapvetően technológiai különbségek vannak, előnyzk-hátrányok..
HDD előnye lényegében az ár/GB és a hosszú távú tárolásminőség jelenti mára. Az SSD mindenben felülmúlja. Hordozható eszközökben különösen.
Ja, mit jelent ez a tárolásminőség...
A hdd lemezek egyéb alkatrészek meghibásodása esetén is megtartják az adatokat, így egy laza 100 ezresért vissza is szerezheted.alaplapcsere, olvasófej csere, miegymás...
nem is jellemző, hogy a lemez sérülne. Ellenben SSD-nél a hibásodásokat okozhatja az adatokat tároló chip, gyakrabban. Az totál nulla, töredék adatok se.
Illetve másik: 3-4 év alatt az SSD cellák elveszthetik a rajtuk tárolt adatokat, így célszerű évente frissíteni őket, hogy ne korruptálódjanak. HDD-n nincs ilyen probléma. Egyszer ráírod, és az ott van.
Inkább HDD-re tenném + valahova még.
Én is ezt tudom az SSD-ről, ha gond, "totál nulla".
HDD esetén pedig érezheted, ha gond van. Elkezd kerregni pl, azonnal lementeni. Persze kerregés mértékétől függ. HD Sentinel segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!