Honnét lehet beszerezni egyedi hűtőbordát?
Nem először jutott már eszembe, de konkrét megoldást eddig nem találtam. Van egy gép, aminek a hűtésével nem vagyok elégedett és szeretnék hozzá beszerezni valamivel nagyobb bordát. Az előre legyártott megoldások nem jöhetnek szóba. Eleve nem illeszkednek. Viszont a gyári borda lehetne a minta. Annak egy nagyobb változata lenne jó. Eddig csak kínai cégeket láttam, hogy csinálnak ilyesmit, de kamunak tűnnek.
Van egyáltalán olyan nemzetközi vagy itthoni cég, ami csinál kisebb bordákat megrendelésre? Találkozott már valaki ilyesmivel?
PS.: A "szerintem ezt és ezt kéne inkább..." válaszokat hagyjuk. Ez azoknak szól, akik nem akarják megérteni a kérdést.
"Van egy gép"
Annak gyártója, típusa, komponenseinek (alaplap, CPU, videokártya, gépház,...) gyártói és típusai?
"a hűtésével nem vagyok elégedett és szeretnék hozzá beszerezni valamivel nagyobb bordát"
Magas a hőfok, vagy nagy a zaj?
"Az előre legyártott megoldások nem jöhetnek szóba. Eleve nem illeszkednek."
Hogyhogy nem illeszkednek? A hőátadó felület nem illeszkedik a processzorfoglalatra vagy nem fér el a hűtőborda a gépben?
A kérdésre koncentráljunk, kérem. Teljesen irrelevánsak ezek a jellegű válaszok. Nem kezdő óvodapedagógusként tettem fel a kérdést, hogy hogy kell bekapcsolni a gépet, hogy a gyerekek tudjanak "mesézni".
Tehát ismét: Honnét lehet beszerezni egyedi hűtőbordát?
#2: Azért kérdeztem a fentieket, hogy pontosabb választ adhassak.
De ha neked nem kell, akkor nem kell.
Első megoldás az lenne, hogy mégis csak.egy normál átlag hűtést raksz rá, valami egyedi 3D nyomtatott, vagy általad forgácsolt lefogatóval.
B) opció, ha nulláról építkezel, veszel hőcsöveket (heatpipe), hozzá való csőhajlítót (!!nem kaphat léket! Ezekben folyadég van, az indítja be a gyorsabb hővezetést!), és akkor magad csinálod meg a hőelvezetést, egyedileg lyuggalt lamellákat is fűzöl rá, stb....
Az első javaslatod nem megoldható akármennyire szeretném. Többek közt ezért érdekel, hogy van-e egyáltalán cég, ami szórakozik sablon vagy kis tervezés árán ilyesmivel.
A B verzió viszont érdekes lehet. Ez pontosan hogy kivitelezhető? Nem foglalkoztam még a gyakorlatban folyadékos megoldásokkal. Hol vannak ilyen szettek? Vagy hol lehet elemeket beszerezni hozzá?
Ezt vejtsd ki, hogy miért ne lenne megoldható az A)?
B) valszeg kínából szerezhetőek be hőcsövek. Elég kényes és macerás így, hogy hajlítgatni kell, és neház is helyére rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!