Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyári hűtő téma vélemény ?

Gyári hűtő téma vélemény ?

Figyelt kérdés

Minden alkatrész új vagyis most raktam össze 1 hete egy i5 12400 f 16 gb ram és egy 3060.

Egyik játékkal sincs semmi bajom 1080 p-Ben mindent kihajt.

A STAR WARS jedi survivalnál van egyedül és csak ezzel a probléma. Hogy valamikor irdatlanúl megindul a proci hűtő és szó szerint zavar főleg hogy ha meleg van a szobában.

Ezt is kihajtja nincs fps drop sem..de ez nagyon zavaró. Utána abba hagyja de tényleg nem értem azt sem hogy min lehet ekkorát dolgozni.

Főleg úgy hogy megnéztem a ragnarököt is utána és ott semmi ilyen jellegű probléma nincs, pedig az egy kicsit más kaliberű játék.

Megnéztem a hőmérsékleteket a proci 40-60 fok között mozog a kártya szinten..nyilván érdemes lenne a proci hűtőt venni valami értelmese..de ez most jelenleg nem fog megtörténni. Főleg hogy igazából annyira nem indokolt.

Van itt olyan aki esetleg játszott ezzel a játékkal is és tud mesélni nála mit működött ? Nem a játék szempontból pl a gyári hűtés téma is lehetne hogy azzal mik a tapasztalatok az új prociknál?

tegnap 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem még az 8 generáció van gyári hűtővel.

Igazából mindig ugyanolyan hangos. Van egy alap zaja nem zavaró, este hallható. De soha semmilyen körülmény között nem volt még se halkabb se hangosabb. Pedig 5 éve megvan!

Akármit csináltam a hőmérséklet stabil 50-60 volt. Ha játékot ha proci orientált rendert nyomtam egy decibel se volt hangosabb mintha a Windows asztalon lettem volna. De tény hogy nem is olyan halk mint egy torony hűtő.

Tehát mint egy szó: nekem nincs bajom vele. Játékoknál sem.

tegnap 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:

"de tényleg nem értem azt sem hogy min lehet ekkorát dolgozni."

Egy 3D videojátéknál elég sokat kell számolni a processzor számolja az egész matematikai alapját a te reakcióiddal, hogy utána a GPU rá húzza a textúrákat 60-100 alkalommal másodpercenként. 😁

Ha bekapcsolod az RT-t akkor azt is elő kell számolni, az kb megduplázza a processzor terheltséget.

A processzor az nem szotyizik ott unalmában. A Jedi Survivor 20-50% között terhel egy 12400f-et beállítástól függően. Ha zavar a hang akkor szerezz be egy rendes hűtőt kb. 10000-ért

tegnap 21:51
 3/8 A kérdező kommentje:

Hm meglepő..nekem egy i5 7400 am is van az is csinált ilyeneket de nem volt ekkora hangja mondjuk nem is zavart annyi vizet.

2 ezt pl nem tudtam..na amúgy a ray tracinget nem kapcsoltam be

tegnap 22:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Az i5-7400 65Wattos proci volt, a 12400F 117Wattos a két hűtő közötti méretkülönbség pedig nem hinném, hogy túl sok.
tegnap 22:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát jó szar akkor ezek szerint..majd veszek rá másikat
tegnap 22:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem rossz az, hanem hangos. Ez nem arra lett kitalálva, hogy csendben hűtse a procit, hanem arra hogy üzemeltetni lehessen vele :D
tegnap 22:55
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 Pontosan 😂

#Kérdező "40-60 fok között mozog" A 12400f max üzemi hőfoka 100°C teljesen jól lehűti az a fing hűtő. Valami proci izasztó multi játék pl cod alatt lehet melegedne 80°C-ra is, de az sem baj, csak süvít mint a rakéta. Nem véletlenül gyártanak n+1 féle hűtőt. A proci árába ez a 2000Ft-os borda fér bele. Rápakolsz egy ilyent:

[link]

És kussolni fog.

tegnap 23:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Vett volna AM5-öt és nem kellene ilyenekkel szórakozni :)
tegnap 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!