Bővíthető a ram a laptopomban, és ha igen, akkor konkrétan milyen alkatrészt kell megvennem?
Szeretném a 8 GB ramomat 16-ra cserélni, mivel a Windows 11-et szeretném használni, azonban a 8 GB ramnak több mint a felét maga a windows eszi meg. Rászánnám azt a 10000 Forintot, nem is arról van szó, de nem tudom, hogy pontosan milyen alkatrészre van szükség, és hogy egyáltalán lehet-e ebbe a modellbe több ramot helyezni. Idén még mindenképp szeretném ezt a laptopot használni, jövőre tervezem magam "meglepni" egy drágább kütyüvel, amiben a processzor is erősebb, meg van benne valamilyen videókártya is.
Rendszer modellje:
VivoBook_ASUSLaptop X513EAN_S513EA
Ezt írja a rendszerinformáció a modellről. Szeretném megrendelni az alkatrészt, aztán majd leakasztok valakit valahonnan, aki bele is rakja (vagy a faluból valakit, vagy a sulis rendszergazdát megkérdezem, hátha). Azt viszont semmiképp nem szeretném, hogy elviszem valamilyen shzerelőhöz, aztán ott hagyom, amíg megrendeli, majd utána valamikor visszakapom, mert szükségem van a gépre. Mennyi idő beszerelni úgy a ramot, hogy odaadom neki a gépet, és a ramot?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Lehet de a 16 szerintem pont nem járható. Mert 4GB van alaplapra szerelve és egy bővítő van benne. Így lehet 1 db 8GB ossal 12 GB-ra vagy 1 db 16 GB os segítségével 20 GB-ra. Pl. 16GB DDR4 PC4-25600 3200MHz SODIMM
Én itt szoktam ellenőrizni a bővíthetőséget
Vagy itt:
A bővítés sem egy agysebészet. A statikus elektromosságra ügyelj, semmi műszálas cucc vagy műanyag talpú cípő, ha nem tudod kikerülni akkor földeld le magad mielőtt bele nyúlsz. (fogj meg egy rövid időre valamilyen földpotenciál tárgyat, radiátor cső, vízcsap stb. Az levezeti a statikus feltöltődést.)
Itt egy videó a bővítésről, mondjuk itt elmagyárázza az alkatrészeit is, és a RAM mellett SSD-t is cserél, de azért érthető gondolom. Hátlap le, akku kiköt, régi RAM ki, új RAM be, akku visszaköt, fedél rá. kb 5-10 perc. Szerintem még BIOS vagy UEFI-be sem kell belépni, indításkor felismeri és saját magának beírja. Szóval csak használni kell.
Köszönöm szépen a választ!
Ebben a laptopban gyárilag 8 GB ram van. Így hoztam haza, a Media marktből, azóta nem lett hozzányúlva. Én bontottam ki a laptopot, én vagyok az első tulajdonosa.
8GB RAM van az alaplapra forrasztva és 1 RAM foglalata van ami üres.
Abba tehetsz 8 vagy 16GB-os RAM-ot is.
DDR4 3200MHz-es laptop RAM kell bele.
Nem bonyolult tenni bele RAM-ot ha van csillagcsavarhúzód és kézügyességed és valamennyire tudod, hogy kell használni egy csavarhúzót.
Na pasztmek, van ám katyvasz.
Az ASUS hivatalos oldalon azt írja, hogy van 4GB szerelt és van 8GB szerelt A 6 GB-os max 16 ig lehet a 4GB os verziót 12 ig lehet bővíteni.
Erre itt a videóban a 8GB mellé bemegy a 16 és látja is mind a 24GB-ot
Na akkor most kinek van igaza? Crucial, Memorystock, Youtube, ASUS?
Én pl. a 4GB alaplapra forrasztott RAM mellé tettem egy 16GB-os RAM-ot és így össz. 20GB-al működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!