Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az rendben van, hogy a laptop...

Az rendben van, hogy a laptop nagy sebességgel való letöltés közben konkrétan ordít?

Figyelt kérdés

100Mbps-el töltöttem le egy nagy fájlt, és a laptop processzora 50 fokos lett, és a ventillátor pedig nagyon felpörgött. Ez rendeltetésszerű?

Intel I5 1135G7 processzor van benne. Soha nem töltöttem még le ilyen sebességgel.

febr. 20. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Igen.
febr. 20. 08:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Atyaég. El nem bírom képzelni, hogy mi lenne, ha az öcsém ezres netét ráereszteném. Fel is robbanna! Nagyon megijedtem, amikor elkezdett süvíteni.
febr. 20. 08:44
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Pont azért süvít hogy ne robbanjon fel.
febr. 20. 09:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Teljesen normális dolog.
febr. 20. 09:27
 5/6 anonim ***** válasza:

az okés, hogy a processzort megterheli, mármint hogy 50 fok fölé melegszik. De ilyenkor max 50%-ig kellene csak felmennie a ventinek. lehet valami túlbuzgó profilt állított be a gyártó, és a hirtelen hőemelkedésre azonnal 100%-osra pörgetné a ventilátort? Nem láttam még ilyet 🤔

Sajnos általában az ilyen netezős laptopokon nincs semmilyen lehetőség a ventilátor profilban turkálni, így rá kell bíznod magadat arra, ami van. Nyilván idővel kell majd gondoskodni a hűtőborda takarításáról (ne tömődjön el), és a paszta cseréjéről. de ez nem az a kategória, ahol pár év alatt gond szokott lenni.

hőmérsékleteket akkor tudod ellenőrizni... de nézz bele hwinfo64-be is. lehet az egyik mag bőven 50 fok fölé megy? ha csak egy pillanatra is, de az is indokolhatja, hogy maxra pörögjön a venti.

illetve, hát, ja. lehet a ventilátor is csapágyas. bár azét ezt csak meg tudod különböztetni, hogy süvít, mert maxon pörög, vagy kerreg, tehát alacsony fordulaton is nagyobb hangja van a korábbinál.

febr. 20. 12:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem. Amikor filmet nézek, vagy böngészek, akkor alig lehet hallani. Akkor szokott hangos lenni kicsit, amikor a windows update frissít, vagy most, amikor letöltöttem egy 6 GB-os fájlt.
febr. 20. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!