Vajon meddig bírhatja a PC-m még? több lenn
A jelenlegi PC-t 2020 végén rakattam össze, ezekből áll: MSI RTX3080 Gaming x trio, Intel i7-10700K, 32GB ram, 4xSSD (Samsung 860/980 EVO), 1xHDD (Western-digital Black), Zalman Z9 Neo gépház, Asus TUF VG27AQ monitor, asus rog gladius II egér, asus rog strix scope billentyűzet.
2020 óta semmi probléma, még a legkisebb se, se fagyások, se vírus nem volt, se lassúság, SSD/HDD kiváló kondícióban van (HDS).
Naponta játszok több játékkal is, letöltök-torrentezek stb.
Tehát szerintetek meddig fogja bírni előreláthatólag?
alaplapot kihagytam: asus prime z490-a
Ja és a windows 10 2020 óta nem lett telepítve, és azóta sincs semmi baja
A vírusnak nincs köze a konfigodhoz, mint ahogy a le és feltöltés is max a HDD-t nyúzza.
Idővel lehet, hogy jobban melegszik a proci vagy a vga, ezt pasztázással, a por kitisztításával lehet orvosolni. Ha nagyon csapatod, akkor lehet csapágyas lesz a venti, de az MSI nem tudom milyen minőségű ventiket használ.
Én is úgy gondolom, ha megfelelő a hűtés, nem áll benne a por és nem 0/24-ben renderelsz 3D-t akkor előbb fogod lecserélni az összetevőket, mint hogy valami teljesen tönkremenne. A táp lehet már kicsit koros, de most ez is olyan, hogy amíg működik és nem tapasztalsz semmi különöset, akkor mindegy hány éves. Vettem gyári hibás tápot (nem az alsópolról meg az olcsó szekcióból) ami el sem indította a gépet. Volt olyan használt tápom is ami idővel elkezdte azt, hogy játékok során lefagyott a gép. Nincs erre recept, vagy általános tapasztalat.
Tényleg vagy addig használod amíg bírja és ez sok sok év is lehet, vagy amíg le nem cseréled, de szerintem manapság már inkább az utóbbi áll fent egy átlag user, pláne gamer esetén. Vagy akinek munkára kell és naprakész szeretne lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!