Mennyire árt a hideg a pendrive-oknak, ssd-éknek kikapcsolt állapotban (bővebben lent)?
Kellett néhány tároló, és miközben a gyártói adatlapokat néztem feltűnt, hogy a drága (ssd-alapú) típusok a -40 fokot is bírják, a közepeseknek -10-et írnak, az olcsóbbaknál pedig vagy nulla fokot írnak, vagy fel sem tüntetik.
Nagy óvatosságomban nem a múlt héten rendeltem a néhány mínuszos hideg miatt, hanem ezen a héten, de úgy elgondolkodtam, hogy eleve nem csak melegben szállítják őket, és a gyárak sem fogják tárolni őket jól fűtött raktárakban télen, hogy aztán hajóra kerüljenek tavasszal.
Lehetséges az, hogy sok olcsó pendrive azért megy gyorsan tönkre, mert nagy hideg (vagy meleg) érte őket sokáig?
Ha valaki felvilágosítana, azt megköszönném.
Azok azért mennek tönkre, mert olyan a minőségük.
Van vagy két SanDisk pen drive az autóba a fejegységhez. Nincs abból kiszedve soha. Nyáron a +50 fok, télen a -10. Évek óta ott vannak semmi bajuk.
Kíváncsi vagyok mit ír más, de egyrészt ugye nem mindegy, hogy mikor megveszed nincs rajta adat, utána meg van, s lehet inkább az adatvesztésre van nagyobb esély, mint az elektronikus hibára.
Szerintem az olcsó pendrive inkább azért megy tönkre mert nem olyan minőségű/tisztaságú anyagokból készülnek a tároló és a köré tartozó elektronikai elemeik.
Pl: egy led lámpánál is állítólag sokszor az az eltérés, hogy nem oldják meg jól a hűtést,kb nincs hűtőborda, míg a drágábbon van, hogy most írjak valamit.
Ne hagyd kint éjszakára a fagyban.
Tedd zsebre vagy táskába.
Ne a frigóban tárold őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!