RGB-s számítógép(ház), menő, dizájnos vagy giccses és igazi informatikus nem épít ilyet, tapasztaltad, hogy számtech cégnél lenéznek, ha RGB világítás kedvelő vagy?
Rendeltünk napokban egy új épített gamer gépet. Nem volt elérhető a kért ház, ők felajánlottak egy zárt, világítás nélküli házat. Nem kértük, ragaszkodtunk az RGB verzióhoz. Úgy éreztük "menőző hülyegyereknek" néztek minket, annyira lenézően kezelték az igényünket. Tapasztaltatok ilyet?
(pedig ez egy kiváló értékelésekkel bíró számítástechnikai cég, szerviz és üzlet) Végül találtak kompatibilis RGB házat, azt kértük.
Természetesen nem irodai gépről van szó, habár engem munka közben sem zavarna melóhelyen, itthon sem zavar munka közben sem. Mellesleg kikapcsolható, állítható.
Amennyiben a gépház is mutatós, akkor klassz lehet. Irodában valóban felesleges. Kivéve, ha a helység és a profil is passzol hozzá. Belegondolva. Lakásban is akkor érvényesül, ha az nem egy lepukkadt, koszos vájogház.
Mit foglalkozol idegenek véleményével? Egy kuncsaft vagy számukra, akit két nap múlva meg sem ismernének.
Szerintem lehet szép az RGB-s ház, csak éppen kevesen tudnak bánni vele. Akkor mutatós, ha beleillik a környezetébe, a szoba fényeibe, passzol a tapétához,
vagy a számítógépasztalhoz stb. A "TheVR Tech" csatornán van két videó Setup Review 1 és 2 címmel, ott vannak nagyon jópofák.
Én magam személy szerint inkább az RGB nélküli dolgokat preferálom, mert zavarja a szememet a plusz fény, ami nem a monitorból jön.
Nekem egy full fehér, 'letisztult' RGB buildem van, mely halvány kék (cyan)/fehér átmenetben megy az egész.
Kinek mi. Szerintem ha ízlésesen van megoldva, illik az összkép akkor semmi probléma nincs vele.
Én IT-s vagyok, és hát... design-re pont tettem mikor a gépemet építettem/terveztem még '23 dec-ben (RTX4090, i9-14900K). Úgy se a gép érdekel, mikor megy, hanem a monitor. Meg jó legyen a szellőzése.
(Tudom, i9-14xxx-ek problémáját ismetem, de enyémnek semmi baja, és bios updated. Mikor vettem, nem volt még ez ismert.)
A 2 tabor elegge szelsoseges tud lenni, szoval ha egy boltban leneznek, mashol lehet korbeugralnak hogy micsoda jo valasztas.
Mondjuk en sem ertem hogy mire jo kb parasztvakitason kivul, mar bocs.
Ha jatszol/dolgozol, a monitort nezed, a jatekbeli ellenfeleid sem latjak, a szuleidet nem erdekli, baratno alapbol kiakad ha gepezel, legendaval ellentetben nem lesz +10 fps-ed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!