Ki kell kapcsolni estére a nyomtatót?
Minek van egyáltalán bekapcsolva amikor nem használod? Vagy egész nap folyamatosan használod?
Ki kell kapcsolni amikor nem használod hosszabb ideig (pl. 5 percig).
A régi nyomtatóm még évekkel ezelőtt elromlott (beszáradt a festék). Mivel nem volt rá igazán szükségem (azt az 1-1 oldalt, ami éppen néha kellett, papírboltban vagy könyvtárban is ki tudtam nyomtattatni), nem akartam, hogy kihasználatlanul csak álljon a polcon, s ne adj' Isten, az előző sorsára jussak vele, nem vettem másikat.
Mostantól viszont szükségem lesz nyomtatóra, ezért tegnapelőtt vettem egy EPSON EcoTank L3060 multifunkciós tintasugaras nyomtatót a Media Marktban.
Bekapcsolt állapotban, szépen csendben elvan ő a polc tetején; ha kell nyomtatnom valamit, nem kell felállni, odamenni, bekapcsolni, várni, míg egyáltalán bekapcsol stb., hanem rögtön tudok is vele nyomtatni. De azért estére a laptopomat sem hagyom bekapcsolva - pedig ő is ellenne szépen csendben. :D
Nos, ezért tettem fel a kérdést.
És a sok ember aki nem kapcsolja ki a 7W-ot fogyasztó nyomtatóját+TV-jét+nem húzza ki a telefon töltőjét, stb. elfogyaszt havonta 20kWh-t, évente 240kWh-t per fő, ami Magyarországon csak 1000 fővel számolva (ennél biztosan több van) már 240,000kWh/év, Európában és a világban már hatalmas áramfogyasztás. De persze mindenki nyugtatgatja magát, hogy az ő 7W-20W-ja nem számít. Ahogyan az ő egy szavazata se, az, hogy ő nem gyűjti szelektíven a szemetet, az ő eldobott cigarettacsikkje, az az egy égve hagyott 7W-os energiatakerékos égő, stb... Csak az a gond, hogy többmillió ember gondolja azt, hogy ő egyedül nem számít....
Tényleg olyan nehéz kikapcsolni? Megnyomni egy gombot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!