Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alábbi konfighoz milyen...

Az alábbi konfighoz milyen procihűtőt ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Voltam már párszor (nem ezzel a konkrét kérdéssel), de kicsit elakadtam most ebben a témában.

Ez van most:

Asus Prime B350 Plus

Gigabyte RTX 3060 Ti 8GB, a TDP 200-220W

FRACTAL DESIGN ION Gold 55

Corsair VENGEANCE LPX 16GB CMK16GX4M2B3000C15

- de szeretném bővíteni 32GB-ra, még kapható, de ahogy látom már nem túl sokáig.

Úgy fest, hogy az alábbira fog esni a választás, használtan, hűtő nélkül:

Ryzen 7 5700X, aminek elvben 65W a TDP-je.

Na most van nekem gyári AMD hűtőm de az egy Rzyen 5 1600-at hűtött.

Nézegettem pár hűtőt, de meglepődve nézem, hogy lehet nem lesznek jók? Vagy határeset? Fogyasztás miatt.

Volt az ajánlások között például:

LC-Power Cosmo Cool LC-CC-120, aminek a gyártó szerint 180W a TDP-je.

Néztem ezt is:

ID-COOLING SE-224-XTS Black (SE-224-XTS-BK), ez elvben 220W

Vagy ez, 150W:

Thermalright Assassin Spirit Evo Dark

Ezt most hogy értelmezzem, tényleg ennyit kérnek maxon? Reális persze, csak igazából soha nem volt másabb hűtőm, mint amit a procihoz adtak. :)

VGA meg proci legyen 285W, arra még elvben a többi kisebb fogyasztó max 100 (?) és akkor marad tulajdonképp 160W.

Vagy ha totál félreértelmezem akkor kérlek szóljatok, köszönöm.

tegnap 20:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Félreértelmezed. A hűtőn az egyetlen dolog, ami fogyaszt, az a venti. Kb. 2-3 wattot mindössze. A 180 meg 220 meg hasonlók azt jelenti, hogy maximum ekkora fogyasztású processzor lehűtésére képes. (Persze ezt ne vedd készpénznek, itt a gyártók szeretnek nagyot mondani.) A lényeg, hogy a kinézett 3 közül bármelyik jó, csak amit nézni kell, hogy az AM4 foglalatot támogassa.
tegnap 20:45
 2/3 anonim ***** válasza:
A három közül, amit kinéztél bármelyiket megveheted, amelyik szimpatikus, nem fogsz egyikkel sem mellé lőni. Az AM4, AM5 támogatás meg ma már mindegyiknél alap.
tegnap 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:

A TDP a thermal design power rövidítése. A hűtők nagyjából ekkora hőteljesítményt képesek elvezetni. Az AMD 65W TDP-t ad meg a 5700x-re. Ez azt jelenti, hogy 65W vagy nagyobb hűtővel kell szerelni. A 180-220W-os hűtők elbírnak vele.

Ahogy feljebb írták a hűtőn csak a ventilátor fogyaszt pár wattot. A 180-220W-al nem kell számolni a fogyasztásba.

A 65W TDP egy irányszám, de az 5700x PPT-je (ez a maximális boost fogyasztás) az 88W na ennél többet nem nagyon tudsz megetetni vele. Úgyhogy bármelyik hűtőnek amit linkeltél el kell bírnia vele.

tegnap 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!