Lehetséges olyan virtuális szervert bérelni, ami majdnem úgy funkcionál és úgy menedzselhetem/telepíthetek rá, mint egy fizikai gépre?
Úgy értem, egyrészt ami tényleg majdnem úgy működik, mintha egy szerverteremben adtak volna egy ethernet kábelt egy publikus fix IP-vel, és ahhoz én egy saját konfigurálású vasat hozzákötök; Másrészt, amire távolról valahogy - nem tudom, hogy lehet, ha lehet - úgy lépek be és telepítgetek akármit, mintha én a szervertermembe simán bementem volna egy monitorral és billentyűzettel. Ha akarok, akkor pl. egy saját linuxot és egy teljesen saját fejlesztésű TCP/IP protokollon kommunikáló szoftvert rátelepítek -- most csak mondtam valamit a példa kedvéért, ennyire a valóságban nyilván nem értek hozzá.
Nagy igényeim egyébként nem lennének, egy régi DualCore-os gép is el tudná látni a kívánt célt, relatíve kevés RAM-al. Grafikus felület és virtuális hangdriver viszont kéne majd rá.
Pontosan mit akarsz? Olyan virtuális szerver megoldást amin belül több VPS fut? Sok szolgáltatónál csak simán felraksz egy Dockert és máris van VPS-en belül több szervered, külön oprendszerrel akár.
A legtöbb VPS pont ezt adja. Kapsz egy üres virtuális szervert, kiválasztod a listából az oprendszert (van ahol sajátot is enged telepíteni) és utána teljesen magad kezeled. Nem jön a rendszergazda telepíteni és csesztetni, mindent te intézel egyedül. Van egy webes felületed ahol tudsz erőforrást figyelni, elindítani, leállítani, újraindítani, újra telepíteni, snapshotot készíteni, upgradelni...a VPS-t. Sőt egyszerre tudsz kezelni több VPS-t is egymás mellett, tehát nem csak 1 fiók 1 VPS módon, hanem 1 fiókhoz több VPS.
Ugye a fenti példa mellett mondjuk van egy 1 magos 512MB RAM-os kis VPS-ed, mellette egy 16 magos 16GB RAM-os nagyobb VPS-ed és ezeken belül mondjuk 2-2 docker konténer amiken a saját szervereid futnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!