Wettem egy HP laptopot, de az fn és a ctrl gomb a bal alsó sarokban fordítva funkcionál. Mit lehet tenni?
Bevallom, semmivel nem tudok bejutni, az összes f gombbal és a dellel is próbáltam többször bekapcsolás után.
Rengeteg ilyen hibát olvastam a hp gépeknél, az akksi ki és berakása volt, ami megoldotta a gondot, de ez sajna beépített akksis (elitebook g3). A biosban senki nem tudta megoldani.
Hát igen, itthon már mindenki megpróbálta vagy 10-szer indítás után, és esc-el sem tudunk belépni a biosba, megnéztem vagy 10 youtube videót, volt ahol alternatívának a bekapcsolás előttől folyamatos lenntartott f10-et írta, az sem működik, rengetegszer próbáltuk.
Szóval már itt megakad a dolog. :(
Bing chat szerint pedig
You can swap the Fn (Function) and Ctrl (Control) keyboard keys in BIOS. Here are the steps to do it:
1. Click the program icon from Start Menu to open it.
2. Click Devices from the top right menu -> select Input & Accessories.
3. Scroll down to Fn and Ctrl key swap.
4. Activate this feature by toggling the control to ON.
Alternatively, you can also enable or disable fn (function) or action keys mode on your HP laptop by pressing fn and the left shift key at the same time to enable fn (function) mode. When the fn key light is on, you must press the fn key and a function key to activate the default action³⁴.
I hope this helps! Let me know if you have any other questions.
Forrás: Beszélgetés a Binggel, 2023. 06. 25.
(1) HP Notebook PCs - How to lock or unlock the fn (function) key. [link]
(2) Enable or disable fn (function) or action keys mode (HP ProBook 440 G5 .... [link]
(3) How to swap the Fn (Function) and Ctrl (Control) keyboard keys in BIOS .... [link]
(4) Cara menukar tombol keyboard Fn (Fungsi) dan Ctrl (Kontrol) di BIOS. [link]
(5) How to Lock or Unlock the Fn (Function) Key on an HP Notebook| HP .... https://www.youtube.com/watch?v=vcnhYQb-oaI.
Nem tudom milyen op.rendszer van rajta de próbálj meg így belépni a BIOS-ba, billentyűz nélkül.
- Az Update frissítéseknél keresd meg a Helyreállítás-t.
- A Speciális indítási lehetőségek opcióban kattints az Újraindítás-ra.
- Az újraindítás elvégzése után a „Művelet kiválasztása” ablakban kattints a Hibaelhárítás-ra.
- A "Diagnosztika" ablakban kattints a "Speciális beállítások"-ra.
- A következő ablakban az "Speciális beállítások"-nál kattints az UEFI beállítások-ra.
- Az UEFI ablakban kattints az Újraindítás-ra.
A számítógép újraindítása után meg kellene nyílnia a BIOS ablaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!