Miben más egy minőségi hangkártya, mint mondjuk egy nagyon olcsó, vagy egy integrált? Hangzásban értem, nem funkcionalitásban.
Figyelt kérdés
Van egy 1800 Ft-os USB-s apró hangkártyám, amivek a hangján azt vettem észre, hogy a közepes hangok kissé gyengébbek, mint a mélyek és a magasak. Az alaplapon meg egy Realtek ALC888 van, annak nem igazán vannak bajok a hangzásával, minden frekvenciát szépen hallat, és nem is zajos. Ha lenne mondjuk egy minőségi külső hangkártyám, azon mit kéne észrevennem hangzásban? Pontosan miben tér el egy "mezei" hangkártya hangzásától? Mivel ugye az alaplapi hangkártyán is szépen szól minden frekvencia, és nem is zajos, akkor el se tudom képzelni, hogy miben lehet rosszabb egy minőségi hangkártyától. Ugyebár hiába tud a kártya 32-bit 192000 Hz-et, ha a zene úgyis csak 16-bit 44100 Hz, ezért se értem. Azért érdekel, mert hallottam már erről, hogy az alaplapi és az olcsó dedikált hangkártyák nem jók, azt viszont nem értem, hogy mégis mitől rosszabbak egy minőségi hangkártyától. Talán akkor látom értelmét, ha felvételre is akarja használni valaki, mivel az ALC888 bemenetei például nem a legjobbak, de a kimenete az szerintem kifogástalan.2022. jan. 3. 12:57
1/4 anonim válasza:
Gondolom minőségi alkatrészekből van a drágább, a digitális-analóg konverziót is jobban csinálja, nincs gépzaj stb.
2/4 anonim válasza:
Lehet hogy csak hangszerkesztésnél, meg felvételeknél, jó minőség előállításánál veszed észre az eltérést.
3/4 anonim válasza:
Kimeneti oldalon nincs sok különbség, esetleg egy kicsit stabilabb lehet az órajelük, így kevésbé "nyávognak". A bemeneti oldalon lehet inkább különbség, például normális preampok vannak benne, míg az alaplapi hangkártyákat arra gyártják, hogy a gagyi headseted mikrofonját rákösd. Mondjuk az "1800 Ft-os USB-s apró hangkártya" sem jobb semmivel ilyen szempontból.
A magasabb mintavételezési frekvenciára az aliasing miatt van szükség felvételnél az analóg áramkörök működése miatt.
4/4 anonim válasza:
Másmilyen a rákötött árcédula vastagsága.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!