Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pendrive, vagy flash memória...

Pendrive, vagy flash memória alkalmas-e torrentes le-fel töltögetéshez tartósan?

Figyelt kérdés
Csupán, az árát nézve merült fel ez a kérdés, hogy ha ilyen tárolók lennének használva HDD helyett, akkor ezek bírnák-e az ilyen jellegű igénybevételt? Vagyis, hogy torrentes tartalom van töltve, illetve az visszatöltés alatt is van tartva, ezért az adatmozgás véletlenszerűen folyamatos (leginkább olvasás, de írás is esetenként egyidőben) akkor ezt bírja-e tartósan, vagy egyszerűen ezek erre nem valók?

nov. 16. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem igazán szereti ezt az igénybevételt, inkább használt 2.5-ös HDD egy olcsó külső házban.
nov. 16. 12:17
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem erre való. A torrent technológiánál nem csak 1 db írási művelet van 1 db fájl esetén, hanem az fel van bontva szeletekre. Ha megnézed egy torrent statisztikáját, akkor a tulajdonságaiba bele lesz írva például, hogy "17000 x 4 MiB", azaz 17 ezer darab 4 megás szeletből épül fel, és ennyi írási művelettel jár a letöltése. A flash meghajtó élettartama véges, és az ilyen írási műveletek csökkentik.
nov. 16. 12:19
 3/12 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

10-es alatt van 500GB, de van 1TB vinyó is ott jó áron.

Ja és ebbe szabványos a merevlemez, az egybe kaphatóban nem cserélhető a lemez.

nov. 16. 12:24
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha csak egyszer letöltesz rá és azt seedeled az idők végezetéig, akkor megfelelő. De baromi lassú lesz mindkét művelet.
nov. 16. 12:33
 5/12 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy hogyan épül fel egy torrent file. Sejtettem, hogy ezek a tárolók valóban inkább tárolók, mint rengeteg adatmozgatást végző eszközök, de gondoltam, hátha tévedek.

Ugyebár, alacsony fogyasztásuk van, nincs hangjuk... ennél fogva hátha mégis jók lennének. De sajnos úgy fest, maradnak tárolónak, és újakat nem veszek ilyen célra.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, a hardveraprós hirdetés egész kedvező árú HDD.

nov. 16. 12:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Nálam már a hdd sem bírja a torrentet nagyobb fileloknál. Ha hdd re töltök le a lemez kihasználtság 100% ra ugrik, a sebesség meg 100kB/s alatt marad. Sőt még az oprendszert is megfekteti. Mindenképp ssd kell hogy legyen alatta. Pedig csak DSL netem van.
nov. 16. 13:07
 7/12 anonim ***** válasza:
#6 Az beállítás hiba, lefoglalod előre az egész fájlt. Erre nincs szükség, ha csak akkor ír amikor kell, jobb lesz.
nov. 16. 13:26
 8/12 anonim ***** válasza:

7 úgy volt.

Amíg csak kis (10GB) filelokat kell letöltenie működik is, de amikor nagyságrendel nagyobbaknak lehet túl sokat kell forogni a lemeznek így az elszórtabb adatok lassabban íródnak.

nov. 16. 14:19
 9/12 A kérdező kommentje:

Nekem a HDD-k jól bírják, jelenleg 4 HDD van a gépben és azokon igyekszem elosztani a "terhelést". Nincs is ezzel semmi gondom, csupán alaplapcsere lesz hamarosan és a leendő alaplapon 4 sata csatlakozó van, amiből az op rendszer ssd-re megy, arra nem töltök semmit, illetve eleve a programokon kívül semmit sem fogok tenni.

Tehát, marad 3 szabad csatlakozó, de lehet hogy az egyikre az opikai meghajtó fog kerülni, akkor viszont csak 2 csatlakozó maradna. Na ez a kiindulási pontja a fő kérdésemnek, hogy bővítsek a kapacitáson.

Természetesen külső egységgel tudom így már csak bővíteni usb-n keresztül.

Illetve lesz egy szabad M.2 csatlakozó, de ha jól gondolom ez szintén nem a torrentezést tartaná jó ötletnek amit tartósan tolerálna.

Az, hogy a HDD nem bírja a torrentezést, szerintem is beállítási hiba lehet.

nov. 16. 14:29
 10/12 A kérdező kommentje:
#8 Esetleg töredezettségmentesítés nem segítene rajta?
nov. 16. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!