Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Linuxra minden videó filet...

Linuxra minden videó filet lejátszó software?

Figyelt kérdés
Fél éve váltottam Windowsról OpenSuSe Tumbleweed-re, a Daum Pot Player nagyon hiányzik.Már egy sor playert kipróbáltam,de vagy nem játsza le a videó formátumot, vagy szaggat a videó.VLC fenn van a gépen de ő is szaggat, már kodek letöltéssel is próbálkoztam a terminálban de nem oldotta meg a problémát.Valakinek ötlete e témában?

nov. 10. 09:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#10 Ezt a MPV nekem fenn van de nincs kilépő gombja nincs semmi csak egy fekete háttér és az MPV logója. Lehet nem jól installáltam fel?Amikor uninstalálom a MPV Média Playert akkor az SM Player is eltűnik.
nov. 11. 13:17
 12/21 anonim ***** válasza:
Az SM Player ha jól tudom az MPV playert használja. Ezek alapján az a tippem, hogy SM playerrel se jó?
nov. 11. 13:32
 13/21 anonim ***** válasza:

Igen, alapból fekete+logó és nincs rajta gomb. Minimalisztikus. Mpv-be belehúzod a kívánt tartalmat és lejátszod vele, kilépni alt+f4.

Konfigolni is lehet, ott tudsz adni neki kilépő gombot, stb...

Egy előre készített forkja: [link]

Egy csomó beállítás is okozhatja a laggot, lásd: https://www.youtube.com/watch?v=LpjEvcU9DEk

Gstreamert és VAAPI-t rakd fel, engedélyezd. Archon is tumbleweeden is ütköztem ilyenbe, ezeket felrakva nem volt gond utána.

nov. 11. 14:31
 14/21 A kérdező kommentje:

#13 "belehúzod a kívánt tartalmat és lejátszod vele, kilépni alt+f4"

Ez a Linux meglepetések rendszere!-nem gondoltam volna hogy létezik ilyen minimalisztikus software.

nov. 11. 14:50
 15/21 A kérdező kommentje:
SMPlayer-be bekapcsoltam a harveres és a software támogatást és helyre jött a lejátszás, igaz csak mkv filet próbáltam még, majd még mpeg4, meg avi is fontos lenne hogy lejátsza.
nov. 11. 14:53
 16/21 urandom0 ***** válasza:

"Fedora és nobara frissíteni olyan rohadt lassú volt, hogy néhány hét után dobtam."

Fedora 41-ben már dnf5 van, ez jóval gyorsabb, mint a korábbi verziók.

nov. 11. 16:58
 17/21 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nincs olyan hogy rossz Linux disztro csak időnként küzdeni kell az OP rendszerrel?
nov. 11. 17:03
 18/21 anonim ***** válasza:

14 és 17-nek.

Pontosan, egy csomó ilyen minimalisztikus cucc van, sokszor jól jönnek ha nem bonyolult a feladat amit végre kell hajtani.

Nincs rossz distro. Van stabil meg gyakran frissülő. Nem kell "küzdeni" velük. Kicsit tanulni kell, karban tartani, tapasztalni. Más szemszögből problémát megoldani. Van amelyik kevésbé igényli a karbantartást, van amelyik sokat igényel. Határ a ....

16-nak.

Amióta dnf előrelépést kapott tényleg gyorsabb. Perspektívába rakva viszont nem olyan gyors mint arch, legalábbis nekem.

nov. 11. 17:37
 19/21 anonim ***** válasza:

"eleve olyat kerestem, hogy még csak véletlenül sem hasonlítson a Windowsra"

Háát... mondjuk eleve a SUSE alapból a KDE-t preferálja, ami azért ugyanaz a klasszikus felület, mint amit pl. a Windows is használ...

Más szemszögből nézve meg egyik sem hasonlít a Windowsra, főleg a "motorháztető alatt" nem. Az meg egyénfüggő, hogy a felület felépítését attól, hogy van főmenü, ablakok, tálca, stb. ki mennyire tekinti "Windowsra hasonlítónak". Vannak, akkk szerint ettől már valami "majdnem Windows", én meg azt mondom, hogy baromira nem. A felület csak egy dolog, de ha már ennél is maradunk, maga a Microsoft is azért más helyekről inspirálódott, amikor a Windows felületét megalkotta. És nem sátántól való beismerni, és ettől senki nem lesz Windows-fan, ha belátja, hogy bizony ez a főmenü - asztal - tálca felépítés egy nagyon praktikus konstrukció, és egyáltalán nem a Microsoft sajátja.

Nem mellesleg: pl. a Mint sem áll közelebb a Windowshoz, mint a Tw. Sőt, akkor már inkább pl. az Ubuntut mondanám, aminek az alapértelmezett felülete jócskán eltér a Windowsétól.

Ez a "véletlenül se hasonlítson rá" meg elég megfoghatatlan dolog. Félre ne érts, én is gyűlölöm a Microsoftot, a legutolsó Windows, amit a gépem közelébe engedtem, a 7 volt, azóta hallani sem akarok róla, hogy Windows legyen a gépemen, de mégsem az volt a fő szempont, hogy még véletlenül se lehessen rámondani, hogy ebben vagy abban picikét hasonlóak. Ezen már csak azért sem érdemes rágódni, mert a lényeg a felszín alatt van. Nem attól lesz egy rendszer Windows, hogy van egy "Start" menüje.

Egyébként minimális erőfeszítéssel akármilyen asztali környezetet, vagy ablakkezelőt feltehetsz rá, szóval kb. telepítgetésekkel együtt fél óra, hogy egy Mintre ráhúzd a KDE-t. Maga a Mint meg semmivel nem hasonlít jobban a Windowsra, mint a TW.

"nem félek használni a Terminált"

Ez egy határozottan jó jel. :-) Persze, nyilván, a fontos dolgairól az embernek legyen mentése, de amúgy valóban a tudáshoz vezető legjobb út a kísérletezés.

"Windowszos logikával a Linuxon nem sokra megyek"

Na, pont ez a különbség a két rendszer között: alapvetően nagyon más a logikájuk. Alapvető felhasználói szinten persze nincs nagy különbség köztük, de a rendszer felépítése, logikája ég és föld.

nov. 11. 21:50
 20/21 A kérdező kommentje:
#19 Az a helyzet hogy már régebben is próbáltam a Linuxokat,de nem sikerült a váltás, volt olyan is, hogy Lindows vagy valami hasonló nevű, de én csak mindegyikben a Windows-ot kerestem így a nagy váltás elmaradt, vagy tíz áévig nem is próbálkoztam többet.A Microsoftra meg most sikerült berágnom annyira hogy eljött újra az idő a váltásra, de már tudtam, hogy új valami kell ami nem hasonlít a Windowsra.Így nekem a OpenSuSe TW GNOME nem emlékeztet a régi rendszerre így nem is keresem a Windows-zos dolgokat rajta, így sikerült a váltás, már fél éve kb, de nem bántam meg sőt már előbb kellett volna, na de mindegy,most jött el az idő a váltásra.
nov. 11. 22:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!