Minden laptopnak van beépített CD-meghajtója?
Ha egy olyan laptopot veszek, aminek nincs beépített meghajtója, az nem nagy gond, van egy USB-s meghajtóm. Ezzel csak az a bajom, hogy a Windows telepítésénél elszáll össze USB-csatlakozó, ha jól tudom. Vagy rosszul tudom? Ez csak akkor érvényes, ha külső merevlemezre akarok telepíteni operációs rendszert? Mivel azt nem lehet. Laptopnál nem számít?
Illettve még egy dolog. Nem akarok új operációs rendszert is venni, tökéletesen megfelel a Windows 10 is. Ezt feletelepíthetem egy új laptopra, aztán ott bejelentkezek a Microsoft-fiókommal, és meg van oldva. Az üzletben az mondták, hogy egy lemezt csak egy gépre szabad feltelepíteni, de az egy bolt, meg az az eladó is egy... Inkább hagyjuk a témát. Szóval feltelepíthetem a Windows 10-et a laptopra is?
Minden 2010 előtt gyártottnak van.
USB ről lehet és szokás telepíteni.
De belső meghajtóra.
- Nem minden laptopban van már CD-meghajtó.
- Ha nincs cd-meghajtó, evidens hogy felismerje az USB portot, különben hogyan fogsz rá bármit is telepíteni.
- Ugyanarról a telepítőről több gépre is felteheted az op. rendszert. Aktiválni viszont gépenként kell.
- Mivel egy aktiváló kód egy gépre érvényes, a régi gépen deaktiválni kell, mielőtt az új gépen aktiválod.
Mielőtt felteszed az új gépre a Win10-et, nézd meg hogy egyáltalán van-e még hozzá Win10 támogatás (driver).
Köszönöm a válaszokat! Mind hasznos volt.
Akkor csak az a lényeg, hogy a laptopnak legyen egy-két USB-portja, a többi meg úgy megy, mint egy sima asztali gépen.
Az USB-elosztóval kb. hány dolgot tud kezelni? Azt sem lehet a végtelenségig húzni, ha jól gondolom, de egy egyszerűbb laptop is elbír 3-4-5 plusz dolgot.
tegnapelőtt 06:13
"A rendszert meg csak telepítsd fel simán CD-ről, ha azon van meg."
Ha azon van meg de nincs CD meghajtó akkor azért nem lesz egyszerű!😅
Bármiről lehet
Pendriveról, SD kártyáról, DVD-ről, HDD-ről, SSD-ről, SATA-ról, hálózatról..
Floppy viszont ellenjavalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!