Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik kártya a jobb vétel?...

Melyik kártya a jobb vétel? Sapphire Radeon RX 550 Pulse, 4GB GDDR5, 128-bit. Vagy: Sapphire Pulse Radeon RX 6400 VGA (PCIe 4.0, 4 GB GDDR6, 64 bit)

Figyelt kérdés

Összességében nekem csak az a dilemma okozója, hogy az egyikben GDDR5 memória van 128 bit sávszélesség mellett, a másikban pedig GDDR6 memória 64 bit sávszélességgel.

Tudom hogy többminden adja össze a végleges teljesítményét a kártyáknak, de én csupán ennyi adatból nem tudok döntést hozni, ezért kérnék segítséget.

nov. 3. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Itt megtalálod az összefoglalót, az előző oldalakon pedig a részletes eredményeket játékonként:

[link]

Én egyiket sem ajánlom. Az RX6400-nál olcsóbban kapsz RX480-at és za minden gépben normálisan fog működni, ráadásul gyorsabb is.

nov. 3. 12:31
 2/12 anonim ***** válasza:
Mire kell? És milyen gépbe kell a kártya? Újonan vagy használtan. Mekkora a tápegység?
nov. 3. 12:53
 3/12 A kérdező kommentje:

#1 Megnéztem a teszteredményeket, köszönöm szépen.

Tudom, hogy manapság ezek gyengének minősülő kártyák, de hogy egyben a #2 kérdéseire is válaszoljak, csupán filmlejátszás, netes játék (metin2), nagy ritkán videó megvágása a cél. Tápegység 500w-os, Gigabyte GA-890 GPA-UD 3H (rev.2.1) alaplap, AMD Athlon II X3 450 (AM3) processzor , 2x4 gb-os Kingston hyperx DDR3 1600 mhz memória...

A mostani kártya beadta a kulcsot, ezért szeretnék egy olyan kártyát vásárolni elsősorban újat, ami ha esetleg egy újabb pl alaplap vagy processzor tönkremenetele miatt inkább már a teljes felújítás mellett döntenék, akkor a videókártya megmaradhasson.

nov. 3. 13:24
 4/12 anonim válasza:
Mindenképpen szeretnél videokártyát? Mert ezekhez elég lenne egy proci, ami tud képet megjeleníteni.
nov. 3. 13:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Abban a gépben az Rx6400 elég gyengén muzsikálna az x4 bekötése miatt.

"ha esetleg egy újabb pl alaplap vagy processzor tönkremenetele miatt inkább már a teljes felújítás mellett döntenék, akkor a videókártya megmaradhasson."

Szerintem dönts úgy, ha a gép maradéka jó proci/lap/ram add el egy 10-esért.

[link]

[link]

[link]

Ez 62150Ft boltból videokártya nem kell bele, neked elég az integrált. Natív Win11 támogatás, processzorban brutális fejlődés.

Nem rosszból 50000-res kártyát abba nem vennék, ez picit drágább, de sokkal előrébb leszel vele. 😉

nov. 3. 13:56
 6/12 A kérdező kommentje:

Igen, mert amíg nem muszály, nem vennék másik processzort, hiszen a mostanival semmi gondom.

Illetve, az nyilván alaplap cserével is járna, amit szintén nem szeretnék jelenleg.

Most kényszermegoldásként az alaplapi DVI-ről megy, egy régi CRT monitorral. :D (4:3 képarány, nagyon furcsa nosztalgikus érzést hoz.)

nov. 3. 14:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Cserélj lapot. Nem nagy dolog, a 3400G-be egy GT1030/Rx550 szintű "videokártya" van. Jó lesz meglátod. 😎
nov. 3. 14:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
nov. 3. 14:26
 9/12 A kérdező kommentje:

#5 Ilyesmi változtatásban nem is gondolkodtam, mert elég egyszerűen kezelném a dolgot... azaz tönkrement a videókártya, hát kell egy másik. Persze, nem vettem figyelembe a technika fejlődését. :O

De egyébként meg igazad van, alig kerülne többe anyagilag, és némi felturbózás is lenne ezzel.

Persze ez sem járna kompromisszumok nélkül, mert a jelenlegi gépemben IDE is ATA kábeles win-ek is vannak, tehát az IDE kábeles win-eket nélkülöznöm kellene. Tudom, nem a világvége, átmenthetem ami nagyon kell az ATA-s eszközre és kész.

A másik kompromisszum a processzorhűtő, hogy azt sem tudnám átmenteni ha jól gondolom, mert nem egyezik az AM3 és az AM4 hűtő rögzítése. (de ezt csak sejtem hogy nem egyezik, ha tévedek, én annak csak örülnék jelenleg) 12 éve vettem egy Noctua NH-C14 hűtőt és a mai napig hangtalanul dolgozik és tökéletesen elszállítja a hőt. (régebben játszottunk unreal-t, quake2-3... stb és nem melegedett a processzor.)

Nem veszek semmilyen tanácsot vagy ötletet rossznéven.

Köszönök minden segítséget. :)

nov. 3. 14:48
 10/12 A kérdező kommentje:

#7 #8 A videóba belenézve, még több is mint ami manapság ide kell. :) Elgondolkodtató. :O

A gép összerakástól nem félek, a legelső gépem kivételével mindet én szereltem össze, meg másnak is szereltem össze gépet, bár a lagutóbbi ilyen cselekedet 12 éve volt, mert azóta nem foglalkoztam már ilyennel.

Az op rendszer is win7-nél meg van ragadva. :)

nov. 3. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!