RX 580 OC 8 Gb ddr5 Sapphire spec edition kártyát olyan remekül húzzák a youtube videókba nekem meg már 1150Mhz-ról 1220 MHz-ra (gpu core clock) húzásnál lefagy, de mi a hiba, vagy rossz a kártya?
A hardverem hozzá: i5 8600k
Asus rog 370-Z
16 gb GSkill 3000
Amivel próbáltam húzni: a gyári amd radeon software legfrissebb persze ezzel se ment (1150 MHz az alap) 1230-nál lefagy, még akkor is ha a hőmérséklet 65 C. Bár próbálátam 1350 MHz-n re is húzni de rövid időn belül a 80C-ot koccintotta a hőmérséklet a magban és persze lefagyott.
Próbáltam még az MSI afterburnnel is és a Heaven benchmarkkal karöltve tesztelni de itt is fagyogat.
Segítő hozzászólásokat köszönöm.
Szilícium lottó.
Nem minden kártya egyforma, hiába ugyanaz a nevük. A memória órajelén többet lehet húzni, mint a GPU órajelén. Nem egyből 100, 50 vagy 20 MHz-enként kell, hanem ötösével addig, amíg nem fagy és érdemes a megfelelő órajelhez megtalálni az elegendő feszültséget is és ezáltal hevösebb lesz a kártya.
A szilikonlottóról csak annyit, hogy egy specialedissön, bírjon már rostos +100 mhz-et, ha már Sapphire, spec edissön, kék színű, + ár, meg minden faxom.
Mentsd le a biosod, szedj le egy BIOS modding toolt, ne moddold, csak nézd meg a biosod, aztán szedd le a kártyádét, a gyárit, hasonlítsd össze, lehet bányász kari volt és olyan BIOS van rajta. Ha még új, akkor csere....menjen az anyjába a bolt, ha ilyeneket ad el prémium áron.
update:
Nos végül is megtaláltam a megoldást, leírva mindazoknak akik hasonló bányász kártyát vásároltak:
Tehát a Bios a videokártyán úgy volt beállítva, hogy 300 Mhz volt a mag órajel a boost 1150 valószínű ez kellett az optimális bányászathoz. A srác aki eladta, nem állította vissza a default biost. Így meg kellett találnom az alap biost az alábbi oldalon:
A mellékelt link a special edition-höz van. A realise date tehát a kiadási dátum alapján töltöttem le a gyári bios beállítást a kártyához. Persze meglévő "bányász" biost azért letöltöttem mert egyszer azért mellényúltam, így vissza kellett állítanom az alaplapi videokártya segítségével. De a második mellékelt linken lévő bios már működött így alapon 1340 a gpu mag Mhz.
A bios telepítéséhez az Ati flash programot kellett használni.
Részletes leírás a telepítésről:
https://www.youtube.com/watch?v=4tHHAlYDpQc
Remélem tudok segíteni más hasonló problémával küzdő embereknek is.
UI.:
Neten 4000 Ft-ért csinálták meg volna team vieweren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!