Windows 7 telepítesi probléma?
Történetem:Lenne egy regi DELL Latidue e6400as laptop. Jött az ötlet újra rakom. (Úgy kaptuk ajándékba, Ubuntu volt rajta, normal felbontással működött faszán) Először win10et próbáltam fel is telepítette. Aztán jött a probléma. Amint felcsatlakoztam a netre és elkezdte letölteni a frissiteseket (jelen esetben megjelenito illesztő program)
Átvált normál felbontásra és onnantól kezdve vagy lefagy vagy újraindul a gép. Na de.. Gondoltam én jó akkor majd manualisan felrakom az illesztoprogramokat. Egyébként egy integrált videokartyarol lenne szó Intel (r)Cantiga Graphics Chip A. És itt jön a bibi. Mivel régi laptop, win10re mar nincs hivatalos frissites… Jott az otlet hogy akkor win7 mivel arra van. Na de.. Neten millio tort win7 van fent amibe alapbol belevannak mar integralva a millio frissitesek. Problema ugyan az.. Telepites kozben felrakja, atvalt norma felbontasra szinten lefagy, vagy ujraindul. Ezerrt jott az otlet hogy felteszek egy szűz win7et és manuálisan probalom felrakni a drivereket. Ha a VGA nem lenne jó, elsem eindulna a gép, es csokkentett modban sem lenne jó igaz? BIOS CSM megoldast mondtak meg de regi laptop elvileg nincs benne es nem is kell allitanom mivel “legacy” Rufus-nál van valami egyeb kulonlegesseg amire figyelnem
kell es elronthatom? Válaszokat előre is köszi :)
(És nem, nem szeretnék újra Ubuntut rá akármennyire fasza és jó meg egyebek)
És a mostani “új problémám”
Elvileg találtam egy “szűz” win7-et.
Be js bootolja szépen, előhozza a telepítőt, viszont azt írja ki nem találja az illesztőprogramokat a telepítőn. Csatolom a linket.
Ez mitől lehet? Lehet köze az USB portokhoz? (USB-ről megy a boot)
30
De ezt még szorozd be 0,73-al (ami az összes win elterjedtsége) hogy össze tudd hasonlítani a linuxal.
Illetve én nem számoltam bele az elmaradott országokat se (ahol XP óta nem vettek új gépet), csak Európát. Tehát helyes az eredményem.
31
2,62*0.73 = 1,9126
És ez nem változtat azon, amit mondtam.
"Nem, mert botnetek lesznek belőlük."
Erre nincs nagy esély.
Azért is frissül, hogy biztonságos maradjon. Ha felfedeznek egy biztonsági rést, sérülékenyéget, rövid időn belül foltozzák azt. Ellentétben a Windows 7-el, amire már évek óta nem érkezik ilyen.
Egyébként a 10-es sem kap már jó ideje nagyfrissítéseket. Nekem havonta jön 1-2 db, igazán nem nagy ügy. Egyébként jövő év októberében a 10-es is megkapja az utolsót és vége a támogatottságának.
A win10 is ugyanúgy kap biztonsági frissítéseket mint a 11.
Amit nem kap azok az újítások, új fícsörök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!