Windows 7 telepítesi probléma?
Történetem:Lenne egy regi DELL Latidue e6400as laptop. Jött az ötlet újra rakom. (Úgy kaptuk ajándékba, Ubuntu volt rajta, normal felbontással működött faszán) Először win10et próbáltam fel is telepítette. Aztán jött a probléma. Amint felcsatlakoztam a netre és elkezdte letölteni a frissiteseket (jelen esetben megjelenito illesztő program)
Átvált normál felbontásra és onnantól kezdve vagy lefagy vagy újraindul a gép. Na de.. Gondoltam én jó akkor majd manualisan felrakom az illesztoprogramokat. Egyébként egy integrált videokartyarol lenne szó Intel (r)Cantiga Graphics Chip A. És itt jön a bibi. Mivel régi laptop, win10re mar nincs hivatalos frissites… Jott az otlet hogy akkor win7 mivel arra van. Na de.. Neten millio tort win7 van fent amibe alapbol belevannak mar integralva a millio frissitesek. Problema ugyan az.. Telepites kozben felrakja, atvalt norma felbontasra szinten lefagy, vagy ujraindul. Ezerrt jott az otlet hogy felteszek egy szűz win7et és manuálisan probalom felrakni a drivereket. Ha a VGA nem lenne jó, elsem eindulna a gép, es csokkentett modban sem lenne jó igaz? BIOS CSM megoldast mondtak meg de regi laptop elvileg nincs benne es nem is kell allitanom mivel “legacy” Rufus-nál van valami egyeb kulonlegesseg amire figyelnem
kell es elronthatom? Válaszokat előre is köszi :)
(És nem, nem szeretnék újra Ubuntut rá akármennyire fasza és jó meg egyebek)
És a mostani “új problémám”
Elvileg találtam egy “szűz” win7-et.
Be js bootolja szépen, előhozza a telepítőt, viszont azt írja ki nem találja az illesztőprogramokat a telepítőn. Csatolom a linket.
Ez mitől lehet? Lehet köze az USB portokhoz? (USB-ről megy a boot)
"Win 7 az már felejtős szerintem ha használni is akarod valamire."
Én használok Win7-et. Működik. használható. Hogy lehet ez?
De ha csak netezésre használod, akkor mégis miért szenvedsz egy 15 éves oprendszerrel, ami már nem támogatott, ahelyett hogy feltennéd a Linux Mint XFCE-t, ami régi gépekre kiváló?
Ha egy kicsit is ügyelsz a biztonságra és a magánszférádra, felejtsd el a Windows 7-et, mert a hackerek célpontja lett. Pont azért, mert vannak emberek akik a mai napig ragaszkodnak hozzá és ezt bizony ők is tudják.
Böngészők közül sem támogatja már egy sem. Legalább is az új verziók. A régiek pedig szintén tele lehetnek biztonsági résekkel.
13
Úgy hogy igénytelen vagy.
Nálam még a win10 MCT letöltője sem fut w7-en.
"Úgy hogy igénytelen vagy."
Nem. Úgy, hogy szükséges dolgokat használok, nem divatos dolgokat.
Mi divatos abban, hogy valaki támogatott és biztonságos rendszert használ?
Erre kíváncsi lennék.
A Windows 7-ben pedig mi az ami annyira szükséges így 2024 végén, hogy foggal-körömmel kell hozzá ragaszkodni? Nem értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!