Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Windows 7 telepítesi probléma?

Rokko97 kérdése:

Windows 7 telepítesi probléma?

Figyelt kérdés

Történetem:Lenne egy regi DELL Latidue e6400as laptop. Jött az ötlet újra rakom. (Úgy kaptuk ajándékba, Ubuntu volt rajta, normal felbontással működött faszán) Először win10et próbáltam fel is telepítette. Aztán jött a probléma. Amint felcsatlakoztam a netre és elkezdte letölteni a frissiteseket (jelen esetben megjelenito illesztő program)

Átvált normál felbontásra és onnantól kezdve vagy lefagy vagy újraindul a gép. Na de.. Gondoltam én jó akkor majd manualisan felrakom az illesztoprogramokat. Egyébként egy integrált videokartyarol lenne szó Intel (r)Cantiga Graphics Chip A. És itt jön a bibi. Mivel régi laptop, win10re mar nincs hivatalos frissites… Jott az otlet hogy akkor win7 mivel arra van. Na de.. Neten millio tort win7 van fent amibe alapbol belevannak mar integralva a millio frissitesek. Problema ugyan az.. Telepites kozben felrakja, atvalt norma felbontasra szinten lefagy, vagy ujraindul. Ezerrt jott az otlet hogy felteszek egy szűz win7et és manuálisan probalom felrakni a drivereket. Ha a VGA nem lenne jó, elsem eindulna a gép, es csokkentett modban sem lenne jó igaz? BIOS CSM megoldast mondtak meg de regi laptop elvileg nincs benne es nem is kell allitanom mivel “legacy” Rufus-nál van valami egyeb kulonlegesseg amire figyelnem

kell es elronthatom? Válaszokat előre is köszi :)

(És nem, nem szeretnék újra Ubuntut rá akármennyire fasza és jó meg egyebek)

És a mostani “új problémám”

Elvileg találtam egy “szűz” win7-et.

Be js bootolja szépen, előhozza a telepítőt, viszont azt írja ki nem találja az illesztőprogramokat a telepítőn. Csatolom a linket.

Ez mitől lehet? Lehet köze az USB portokhoz? (USB-ről megy a boot)

okt. 30. 10:12
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
okt. 30. 10:18
 2/15 anonim ***** válasza:
0%

Ha linuxot nem akarsz rá az probléma. Win 7 az már felejtős szerintem ha használni is akarod valamire. Nem tudom fagyna-e, de egy próbát megér, ha ragaszkodsz a windowshoz, win 10 lite. Neten találsz hozzá majd iso-t. Nekem az van felrakva az egyik régi gépemre csak próba miatt. Azon szépen fut. Egy próbát szerintem megérne.

Ha másnem akkor meg van még egy olyan javaslat, hogy ha jól rémlik van win 7ből is lite vagy thiny és az talán futna.

Gyengébb linuxokkal lenne amúgy érdemesebb próbálkozni, hogy legyen eredménybe egy közel használható eszköz, ha az ubuntu nem is tetszik, akkor ott a linux mint, lubuntu, meg nem tudom még hány 100 linux közül válogathatnál és lenne egy közel használható géped.

okt. 30. 10:23
 3/15 A kérdező kommentje:
Igazából csak netezésre szeretném használni semmi komolyabbra nem :)
okt. 30. 10:25
 4/15 A kérdező kommentje:
4 giga ram van a laptopban es core 2 duo processzor
okt. 30. 10:26
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Ott is próbléma, hogy régóta nincs támogatva már a win7. A böngésző se frissül, van ahol már (ha nem mindenhol) probléma lesz a tanusítványokkal és nem fogsz tudni megnyitni oldalakat. Valamint, ha alapból piszok lassú, a hírek nézegetése is felejtős, nem hogy egy videó megtekintése.

okt. 30. 10:34
 6/15 A kérdező kommentje:
akkor probálkozzak windows 10 lite-al? :)
okt. 30. 10:52
 7/15 anonim ***** válasza:
62%
Max keressél ahhoz a meghajtóhoz illesztőprogramot, vagy ideiglenesen távolítsd el a telepítés idejére. A Windows 7-nek még simán telepíthetőnek kell lennie, és amikre írod, működni is fog.
okt. 30. 11:01
 8/15 A kérdező kommentje:
Az a baj semmi lehetőséget nem enged kiválasztani egybol az adott kep jelen meg amit csatoltam miutan rakattintok a telepitesre
okt. 30. 11:21
 9/15 anonim ***** válasza:
48%

"Ha a VGA nem lenne jó, elsem eindulna a gép, es csokkentett modban sem lenne jó igaz? "

Nem igaz.

"akkor probálkozzak windows 10 lite-al? :)"

Ilyen nem létezik.

okt. 30. 11:38
 10/15 Otto von Ludendorf válasza:
20%
A windos 7-et felejtsd el. A Windows 10-et talán.
okt. 30. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!