Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 1 TB külső SSD és 1 TB pendriv...

Jozsoo kérdése:

1 TB külső SSD és 1 TB pendrive között milyen (elméleti és gyakorlati) működésbeli különbségek vannak? Lényegébe ugyanaz mindkettő?

Figyelt kérdés
okt. 14. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Nem, az SSD máshogy működik.

Inkább a HDD és a pendrive az, ami hasonló.

okt. 14. 11:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mind az SSD, mind a pendrive szilárdtest alapú meghajtó, NAND-memóriacellákra rögzít elektronikus elven.

Csak a pendrive-ban olcsóbb memóriacellák vannak, egy egyszerűbb vezérlővel megspékelve, míg a SSD-ben, több, drágább memóriacella helyezkedik el egy komplexebb vezérlővel.

Bővebben: [link]

okt. 14. 11:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Az egyesen jót röhögtem! Elképzeltem egy forgó kis merevlemezt a flash meghajtó belsejében. A kettesnél a pont. Nem véletlenül mondják hogy az SSD adattároló, a pendrive pedig adathordozó.
okt. 14. 12:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár az első helyességében kételkedek, mivel a HDD több mozgó alkatrészt tartalmaz.
okt. 14. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Pontosan, csak trollkodott, azért írtam azt a 3-as válaszban amit.
okt. 14. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!