Jól döntöttem vagy maradnom kellett volna a gyári hűtőnél?
Figyelt kérdés
Rendeltem egy AMD Ryzen 5 5500GT processzort amihez AMD Wraith Stealth hűtőt adnak majd de én úgy voltam vele a ház amibe kerül a proci régebbi ház nem lehet teletömni ventilátorokkal és egy kicsit legyen hatékonyabb a hűtése ezért vettem rá egy ID Cooling IS-55 PWM cpu hűtőt ami nekem kicsit komolyabbnak tűnik mint a gyári alu bordás.Lehet nem kellett volna a hűtő vagy jó,hogy rendeltem kicsit jobbat hozzá?okt. 3. 20:48
1/6 anonim válasza:
Sokkal komolyabb, a jobb hűtés soha nem árt, a wraith stealth egy irodai gépre jó, de ha nyúzod a procit valami CPU intenzív dologgal, süvít mint a veszedelem. Nem kötelező jobb hűtés rá, de nem árt.
2/6 anonim válasza:
Az biztos, hogy a gyárinál lényegesen jobb. Viszont az ilyen top-flow hűtöket jellemzően pici, főleg ITX gépekbe ajánlják, ahová magasabb el sem férne. Ha nálad nem ez a helyzet, talán jobb lett volna egy toronyhűtőt venni, abból is vannak mérsékelt méretű darabok.
3/6 A kérdező kommentje:
2/
Ez egy kis micro atx gépház korlátozva lettem volna toronyhűtő ügyben.
a gépház mérete szélesség 174mm hosszúság 360mm magasság 350mm
okt. 3. 21:51
4/6 anonim válasza:
Az ID Cooling IS-55 PWM egy jó választás lehet, ha jobb hűtési teljesítményt keresel, mint amit a gyári AMD Wraith Stealth hűtő nyújtana. Bár a Wraith Stealth is elegendő a Ryzen 5 5500GT számára alap használatra és enyhébb terheléshez, az ID Cooling IS-55 PWM nagyobb hűtőbordájának és hatékonyabb légáramlásának köszönhetően jobb hűtést biztosíthat, különösen akkor, ha a régebbi házban kevesebb ventilátor van, és a légáramlás korlátozottabb.
5/6 A kérdező kommentje:
4/
Igen pont az van ,régebbi házban kevesebb ventilátor.
okt. 4. 19:45
6/6 anonim válasza:
Én még azt se rónám fel hibának, hogy kifizettél egy tartalék hűtőt a procival, bár gondolom megérős volt az valahogy. Életmentő lehet, főleg ha melóra is csak az van. Oké, nem mostanában jön elő ilyen gond, meg inkább vegye a fióknak az ember, de ha ott a bibi, akkor kapóra jön, hogy fiókban a megoldás. Plusz amikor eladod, árulhatod külön a hűtőt, konfig, félkonfig vagy proccer meg mehet fel a gyári hűtéssel. Többnyire összesen többért fog hamarabb elkelni jóárasabbnak tűnően mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!