Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rákötöttem a számítógépre egy...

Rákötöttem a számítógépre egy monitorként is használható tv-t, de nem passzol a kép. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

A tv felbontása 1920 x 1080 pixel, a számítógépen is ezt a felbontást állítottam be.

Mégis az van hogy a tv jobb szélén kb egy 2cm-es sáv van ami fekete, baloldalon 1cm, alul kb fél cm, felül meg kb fél centit kilóg a kép.

Win 10 pro

A tv: Sencor SLE 39F08M4

VGA csatlakozóval van összekötve.

Mi lehet a baj?

szept. 26. 12:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Miért VGA csatlakozóval kötötted?

Régebben bizonyos tévék menüjében is megtalálható volt, képmozgatás, képméretezés x és y irányban, lépésekben, ha ilyen nincs, akkor a vga kártyához telepített szoftverben keress ilyen opciót.

szept. 26. 12:43
 2/3 A kérdező kommentje:

#1 Mert a gépen csak vga van, hdmi csatlakozó nincs. Meg így a tv monitorként viselkedik, vagyis ha bekapcsolom a gépet, magától bekapcsol a tv is, nem kell külön bekapcsolgatni.

Időközben megtaláltam a tv menüjébe az "automatikus beállítás"-t, így most végre jó lett. Köszi!

szept. 26. 12:56
 3/3 anonim ***** válasza:
52%
A VGA jel katódsugárcsöves monitorokhoz lett kitalálva, aminél nincsenek pixelek, az elektronágyút közvetlenül vezérelte néhány szabályozó szerven keresztül (eleinte fizikailag, majd OSD menüvel ellátott képalkotó chippel). Ezekkel a kezelőszervekkel tudtad a méretet, pozíciót, egyéb geometriai jellemzőket beállítani. Egy lapos, konkrét pixelekkel rendelkező megjelenítő ebből a jelből csak szimulál, hogy egy CRT hogyan viselkedne, majd a kijött "képből" az egyes pixeleknek ad egy színt és intenzitást, ebből lesz a kép amit látsz. Ez okoz némi késést a képben, mert meg kell várnia, amíg a jel kirajzol egy teljes képet. A belső szimulált "crt" monitort viszont ugyanúgy be kell lőni mint egy igazit, ezt automatikusan megcsinálja, de kézzel is lehet állítani.
szept. 26. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!