Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tárhely bővítés előtt állok.Je...

Darklord88 kérdése:

Tárhely bővítés előtt állok.Jelenleg a szempontjaim ,hogy több helyem legyen, a játékok ne 2 perc alatt töltödjenek be hddről.Az alaplapomon van még pár üres sata hely valamint egy üres m2 hely is.120gb sata ssdm van win 11nek és egy 500gb hdd-m.?!

Figyelt kérdés
Vajon m2 ssdt érdemes e vennem vagy satás ssdt?Árban ahogy nézegetem azonosak kb.Melyik élettartalma hosszabb?Ahogy olvastam qlc nvme élettrtam rövidebb.Nekem főleg játékok tárolására,futtatására és torrentek tárolására kell ez az extra hely.Melyiket érdemes ezek mellett választanom?
szept. 24. 05:57
 1/9 anonim ***** válasza:

Asztali vagy notebook a gép?

Egyébként ha a gyors töltés kell és megengedheted magadnak, akkor M.2, mert a SATA III is eléggé korlátol kb 550 MB/s max olvasással (folyamatos beolvasás mellett a sebesség mindig lehal, tehát hosszú töltésnél inkább 100-150 MB), főleg töltésnél érezhető.

M.2-nél fontos milyen a PCI-E benne (alaplapodtól függ, meg kell nézni a gyártói leírást), de egy mezei 4.0-nál is elérhetsz 3500 MB/sec-et (max, de ha belassul akkor is röhögve megy 500-600mb/sec-et).

szept. 24. 09:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha tudja fogadni az alaplapod, akkor egyértelműen M.2-est kell venni.
szept. 24. 09:58
 3/9 anonim ***** válasza:

1TB NVME lehetne a cél. Kingston NV2-NV3 az óccók közül.

középkategória kb samsung 980/979 evo plus

Bár tényleg jó lenne egy pontos alaplap típus.

Élettartammal nem kell foglalkoznod 10+ évet bírnak még akkor is, ha minden nap 50 gigát írsz rá. (Olvasás és egyéb műveletek nem degradálják, csak az írás)

A lassulás megint hülyeség... játékbetöltésnél nem az ssd lesz a limitáló már egy NV2-nél se, hanem a windows és az alkalmazások (directstorage api hiánya)

Írásnál meg úgyis az a meghajtó lesz a lassabb, amiről másolsz.

Bár torrentezéssel kapcsolatban jobban járnál a HDD-vel. Ár/értékben. Rendszer és játékbetöltésekre jó lesz az SSD. Filmek/telepítők tárolására kicsit drága az SSD.

A mai játékméreteket figyelembe véve viszont nem ajánlanék már 500 gigás ssd-t, csak ha nagyon szorít a keret

szept. 24. 10:00
 4/9 A kérdező kommentje:
msi b450 gaming plus alaplap
szept. 24. 13:07
 5/9 A kérdező kommentje:

Én ezt néztem ki csak ahogy látom ez qlc-s.Vajon jó lesz e ?Bírni fogja?

[link]

szept. 24. 13:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen. Ez NV2 szint. Amelyik olcsóbb, azt éri meg.

Erre figyelj majd:

SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot.

szept. 24. 13:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Tehát ki kell kapcsolni azokat a portokat biosban?
szept. 24. 14:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Vagy nem lesz használható 5-6 ha ezt használom?
szept. 24. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem kell kikapcsolnod a portokat, csak nem fognak menni ha oda dugsz be HDD-t.

Ha most van HDD a gépben, azt nézd meg leírás szerint hova dugtad be, én pl anno belefutottam ebbe, 2 HDD-m van és bedugtam az első helyre ami szembe jött, természetesen az 5-6 slot volt, aztán nem értettem miért nem látja a gép őket :D Átdugtam másik slotba alaplapon a sata kábelt, utána mentek gond nélkül. A legszebb, hogy pont ugyan ilyen lapom volt, aminél történt :D

[link]

szept. 24. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!