Tárhely bővítés előtt állok.Jelenleg a szempontjaim ,hogy több helyem legyen, a játékok ne 2 perc alatt töltödjenek be hddről.Az alaplapomon van még pár üres sata hely valamint egy üres m2 hely is.120gb sata ssdm van win 11nek és egy 500gb hdd-m.?!
Asztali vagy notebook a gép?
Egyébként ha a gyors töltés kell és megengedheted magadnak, akkor M.2, mert a SATA III is eléggé korlátol kb 550 MB/s max olvasással (folyamatos beolvasás mellett a sebesség mindig lehal, tehát hosszú töltésnél inkább 100-150 MB), főleg töltésnél érezhető.
M.2-nél fontos milyen a PCI-E benne (alaplapodtól függ, meg kell nézni a gyártói leírást), de egy mezei 4.0-nál is elérhetsz 3500 MB/sec-et (max, de ha belassul akkor is röhögve megy 500-600mb/sec-et).
1TB NVME lehetne a cél. Kingston NV2-NV3 az óccók közül.
középkategória kb samsung 980/979 evo plus
Bár tényleg jó lenne egy pontos alaplap típus.
Élettartammal nem kell foglalkoznod 10+ évet bírnak még akkor is, ha minden nap 50 gigát írsz rá. (Olvasás és egyéb műveletek nem degradálják, csak az írás)
A lassulás megint hülyeség... játékbetöltésnél nem az ssd lesz a limitáló már egy NV2-nél se, hanem a windows és az alkalmazások (directstorage api hiánya)
Írásnál meg úgyis az a meghajtó lesz a lassabb, amiről másolsz.
Bár torrentezéssel kapcsolatban jobban járnál a HDD-vel. Ár/értékben. Rendszer és játékbetöltésekre jó lesz az SSD. Filmek/telepítők tárolására kicsit drága az SSD.
A mai játékméreteket figyelembe véve viszont nem ajánlanék már 500 gigás ssd-t, csak ha nagyon szorít a keret
Én ezt néztem ki csak ahogy látom ez qlc-s.Vajon jó lesz e ?Bírni fogja?
Igen. Ez NV2 szint. Amelyik olcsóbb, azt éri meg.
Erre figyelj majd:
SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot.
Nem kell kikapcsolnod a portokat, csak nem fognak menni ha oda dugsz be HDD-t.
Ha most van HDD a gépben, azt nézd meg leírás szerint hova dugtad be, én pl anno belefutottam ebbe, 2 HDD-m van és bedugtam az első helyre ami szembe jött, természetesen az 5-6 slot volt, aztán nem értettem miért nem látja a gép őket :D Átdugtam másik slotba alaplapon a sata kábelt, utána mentek gond nélkül. A legszebb, hogy pont ugyan ilyen lapom volt, aminél történt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!