Minek vesznek az emberek ddr3-mas gépeket,amikor ugyananyi pénzért már ddr4-est tudnak venni?
"Igen igazad van,igy könyebben belehet csapni az embereket,pedig csak annyi kellene hogy a proci tipusát beirni a google-be."
Elolvastad azt is, amit előtte írtam, vagy csak kiragadtál egy részletet kontextus nélkül, hogy kritizálhass?
"𝘼𝙠𝙠𝙤𝙧 𝙖 𝙡𝙚𝙜𝙟𝙤𝙗𝙗, 𝙝𝙖 𝙖 𝙥𝙧𝙤𝙘𝙞𝙝𝙤𝙯 𝙞𝙨 𝙘𝙨𝙖𝙠 𝙖𝙣𝙣𝙮𝙞𝙩 í𝙧𝙣𝙖𝙠, 𝙝𝙤𝙜𝙮 𝙄3, 𝙞5, 𝙫𝙖𝙜𝙮 𝙄7, hogy még nehezebb legyen felmérni a teljesítményét."
Pontosan arra gondoltam, hogy nem írják oda a processzor típusát a hirdetéshez, mert azt sem tartják fontosnak, hiszen sokan még ott tartanak, hogy ez jelzi a teljesítményt, az I7 jobb, mint az I3. Csak az nem mindegy, hogy ez 2. vagy 13. generáció. Amikor meg olyannal találkozom, hogy kívülről van fényképezve a gépház és a leírás is ennyire hiányos, akkor vagy próbálom elérni, hogy kikérdezzem, vagy letojom és olyat keresek, ahol van normális leírás.
"meglepődnél, hogy mekkora kereslet van a régi RAM-ok iránt."
Én nekem van ddr2,ddr3 memoriám is,eladásra felraktam nevetségesen olcsón,azt mondták hogy adjam le őket elektronikai hulladékba.A kérdésben meg az volt hogy ha nincs géped és venni akarsz miért a ddr3-mat fogod megvenni és miért nem a ddr4-es amikor árban ugyananyi.Meglévő gépeidbe az pakolsz amit akarsz.
11-es
"nem mindegy, hogy ez 2. vagy 13. generáció."
Teljesen egyetértek,dehát a mai világba ezt kevesen tudják hogy ez a generáció szám azért elég fontos.
> "A kérdésben meg az volt hogy ha nincs géped és venni akarsz miért a ddr3-mat fogod megvenni és miért nem a ddr4-es amikor árban ugyananyi."
Mert vagy DDR3 vagy DDR4-et támogat a processzor. El lett mondva. Nincs olyan, hogy DDR3 foglalat van az alaplapon, de DDR4-et teszel bele. Nem tud működni. Érdekes módon ez a válasz is le lett pontozva.
> "Én nekem van ddr2,ddr3 memoriám is,eladásra felraktam nevetségesen olcsón,azt mondták hogy adjam le őket elektronikai hulladékba."
Ha márkás, akkor viszik mint a cukrot, ez saját tapasztalatom is. Kínai noname memóriákra kisebb a kereslet, de ez nem csak a régi RAM-okra igaz, hanem a mai modernekre is.
Ki vesz már core i7, i5, i3 gépet, mikor az ultráknál tartunk már.
Akinek mondjuk egy ps4 pro járékteljesítménye kell, de azért gépet és nem ps-t vesz, mert gép is kell neki, akkor xaréhugyé' tud venni egy i7/xeon gépet egy rx 580/gtx 1060, al, ami ezt tudja. Mielőtt kiborulna a moslék, nem, nem mai friss játékokra való, hanem ps4 szintűekhez + alap felhasználásra, meg adattárolásra.
Előttem már páran írták, az vesz akinek nincs pénze újabbra, vagy bővíteni szeretné a régit. Vagy a gyereknek egy alap gépet, hogy ne egy új csúcs gépet öntsön le üdítővel, hanem mondjuk az iskolai feladatait meg tudja csinálni, esetleg tudjon régebbi játékokkal is kikapcsolódni. Vagy anyunak/apunak/anyósnak/nagyinak/apósnak/papinak, hogy tudjon valamivel guglizni karácsonyi ajándékot, meg tudja nézni az orvosi papírjait (mert van amit már nem adnak oda, hanem ügyyfélkapuról le kell tölteni és kinyomtatni).
Én pl több core2 gépet gyűjtöttem adományokból pár éve PH-n, oda is tudtam több családnak adni karácsonyra. Meglepően sokan ajánlottak fel hardvereket erre a nemes célra, jött egy csomó kiegészítő is, de pont a régebbi dolgok miatt célzottan ddr2 ramokat kerestem.
Volt nálunk CNC gép, ahhoz még win95-ön kellett indítani a programját, szerinted milyen DDR4-es/DDR5-ös gép tudná futtatni azt az őskövület progit? Hát, egyik se, mert túl modern. Ipari környezetben simán vannak gépek amiken az XP fut (vagy valami régebbi OP rendszer) és az bizony a DDR3-at szereti.
Természetesen itt sem segít mindig a több ram, de néha meg igen.
17-es
"több core2 gépet gyűjtöttem adományokból"
Én akartam ilyen gépeket adományozni szintén rászoruló családoknak,de pc forumokon mindenek lehordtak hogy ezek a gépek már semmit nem nyitnak meg,és ha jót nem tudok adni akkor osszat ne adjak.igy elektronikai hulladékba elvitték lomtalanitásnál volt vagy 6-7 darab ilyen müködö gépem,még monitorok is voltak meg billentyüzetek,egerek.
Anyám filmnézésre, böngészésre jelenleg is core2 gépet használ. Valóban nem fogja 4K-ban futtatni rajta az új címeket az ember, de arra hogy neten rákeressen a tananyagra a gyerek, online intézzenek ügyet még mindig használható.
Tudom milyenek az emberek, 2018-as 2. generációs Ryzent akartam a múltkor felajánlani és IT fórumon azt mondták, hogy már csak asztal alá jó, hogy ne billegjen. Azért ennyire ne már... Nem mindenkinek van szüksége minden évben a legújabb generációra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!