Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Minek vesznek az emberek...

Minek vesznek az emberek ddr3-mas gépeket,amikor ugyananyi pénzért már ddr4-est tudnak venni?

Figyelt kérdés
szept. 18. 13:15
1 2 3
 1/21 Gugu Gabor ***** válasza:
59%
Mert az átlag embernek nem biztos hogy van fogalma arról hogy mi az a ddr3.
szept. 18. 13:24
 2/21 anonim ***** válasza:
33%
Ki a tököm vesz DDR3-as gépet? Már lassan a DDR4-esnek sincs sok értelme, a DDR5 nagyjából egy árban van, viszont a teljesítménye jelentősen jobb.
szept. 18. 13:41
 3/21 anonim ***** válasza:
84%
Akinek régi számítógépre van szüksége bizonyos programok futtatásához, hardvereszközök meghajtásához amihez nem létezik frissebb driver.
szept. 18. 13:57
 4/21 anonim ***** válasza:
76%
Mert nem tud mást venni. A processzor határozza meg a foglalatot.
szept. 18. 14:06
 5/21 anonim ***** válasza:
69%

Nem mindenki nő fel számítógép mellett vagy tanul informatikát. Itt főleg az idősebbekre gondolok, akiknek fogalmuk sincs, hogy mi az a DDR3, vagy úgy általánosságban nem tudják, hogy mi mit tud, csak az árat nézik. Mert mondjuk a RAM hasonló árban van, de összességében, az egész gép olcsóbb lesz (elég csak pár ezer forinttal is), ha nem 8., hanem 2. generációs CPU kerül bele. Ha felmész a Facebook Marketplace-re, akkor ott is fogsz olyan hirdetésekkel találkozni, ahol ki sem írják még a RAM generációját sem, mert ugye minek? Akkor a legjobb, ha a procihoz is csak annyit írnak, hogy I3, i5, vagy I7, hogy még nehezebb legyen felmérni a teljesítményét.

Egyébként van aki valamiért használja is. Most nem RAM, de néhány hónapja egy gyűjtő fizetett is nekem egy 30 éves CRT monitorért, azt mondta, hogy neki érték, meg ő mellette játékkészítéssel foglalkozik és sokkal jobban be tudja állítani rajta színeket, mint egy modernebb monitoron. Van akinek ez kell 🤷‍♂️.

szept. 18. 14:10
 6/21 anonim ***** válasza:
84%
Egy átlagfelhasználónak aki böngészget a neten, e-mailezik, videókat néz a Youtube-on stb. szerintem tökmindegy.
szept. 18. 14:22
 7/21 anonim ***** válasza:
36%

2-es

"Ki a tököm vesz DDR3-as gépet? "

Rengeteg oldalon és csoportba árulnak ilyen gépeket,megspékelve több memoriával és erős videokarival hogy hátha találnak v mi balekot rá..

szept. 18. 15:03
 8/21 anonim ***** válasza:
78%

3-mas

"bizonyos programok futtatásához, hardvereszközök meghajtásához "

Aztán mi olyat tud a ddr3 amit a ddr4 ne tudna?

szept. 18. 15:04
 9/21 anonim ***** válasza:
36%

5-ös

"nehezebb legyen felmérni a teljesítményét."

Igen igazad van,igy könyebben belehet csapni az embereket,pedig csak annyi kellene hogy a proci tipusát beirni a google-be.

szept. 18. 15:07
 10/21 anonim ***** válasza:
94%
Mert szerinted azon mi a balekság, hogy a gép DDR3-at tud fogadni, ezért mást bele sem tudnál rakni? Én is vásároltam nemrég DDR3-mat a régi laptopomba, mert szimplán nem volt értelme lecserélni, de több memória az kellett bele, hogy normálisan használni lehessen. Ennyi. Ha szerinted én egy balek vagyok emiatt, akkor az csak tégedet minősít le. Különben meglepődnél, hogy mekkora kereslet van a régi RAM-ok iránt. Nem mindenki vásárol minden új generáció megjelenésével új gépet.
szept. 18. 15:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!