Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kinából érdemes rendelni...

Kinából érdemes rendelni ddr4-es memoriát?

Figyelt kérdés
szept. 16. 14:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én vettem nemrég egy procit is, a gyerek gépébe, és teljesen jól működik. (Egyelőre...kopp-kopp)

Viszont pendrájvokat és memóriakártyát is vettem, már többet is. Ezek közül szinte mind mókolt volt. Mindig visszaadták az árát, így nem szívtam meg vele, de ehhez az kellett, hogy rögtön a megérkezés után lefuttatam rajtuk egy teljes tesztet, hogy lássam tényleg akkora, mint amekkorának vallja magát. Tapasztalat alapján azt tudom mondani, hogy 100-ból 95 eszköz machinált. Mivel a memória is "hasonló" hardver, el tudom képzelni, hogy ott is csalnak a mérettel. Mármint, amit ki tudsz olvastatni belőle hardveres progival, ott jó méretet/értéket fogsz látni, de a gyakorlatban meg elhasalnak majd rajta a programok és nem is fogod tudni az okát. Én óva intenélek tehát Kínából ilyesmit rendelni. Nem beszélve, hogy a nagyobb kínai gyártók által beépített videochipsetek is sokkal rosszabbul teljesítenek a tesztekben az EU-ban gyártott megfelelőiktől. ...és akkor még nem beszéltem az élettartamukról, a beépített elemek silány minősége miatt.

Mostanában elgondolkodtam azon is, hogy bármilyen Kínában gyártott ismeretlen USB-s eszközt egyáltalán bedugjak-e a gépembe. Nem mintha államtitkokat őrizgetnék rajta, de éppen elég, ha egy extra hardveres keyloggert is rejt az ócó kínai hardver, ami alkalomadtán esetleg "haza is telefonál" titokban. Ez manapság már lehet egy egyszerű töltőkábel is, amire senki nem gyanakodna!

Valamint a terméktámogatásról is lemondhatsz egy az egyben, ha Kínából veszel ilyesmit. Jó esetben kapsz egy tákolt drivert, de rosszabb esetben még az sincs. Ha valami bajod lesz vele, akkor mehetsz majd az ombucmanhoz, vagy a pápai tanácshoz.

Viszont, ha meg szeretsz ilyesmivel játszani (Én is azért vettem már a végén a pendrive-okat :), kíváncsi voltam, hogy mekkora kapacitású eszközre merik ráírni, hogy 2TB-os. 64 megás volt.) akkor kipróbálhatod, de ha megbízható gépet akarsz, akkor messzire kerüld ezeket!

okt. 26. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!