Lenne egy alaplap amiben integrált vga van .Win 10 van a gépen. A monitor egy hkc .A próbléma ,hogy a monitor max felbontása 1366x768 de a képernyőfelbontásnál nincs ilyen csak 1280as felbontások ,alatta lévőek és 1440+ felbontások.?!
Start menü gombon jobbegérgomb > Eszközkezelő > ha a Videokártyák kategóriában "Általános Microsoft videokártya" szerepel, akkor nincs fent illesztőprogram (driver).
Nekem is van egy ilyen monitorom, amin nem lehet beállítani a natív felbontást(szintén 1366x768). Nos én próbálkoztam mindenféle driverrel, alaplapi vga-val, dedikált videokártyával(többel is). A monitor alap felbontását semmiképpen nem tudtam beállítani. Nekem is csak 1280-as felbontások voltak. Linux-al is elindítottam, azon se volt jó. Próbáltam VGA és DVI kábellel is, ugyanaz. Úgyhogy arra jutottam, hogy nagy valószínűséggel a monitornak lehet valami nyavalyája.
Érdekesség: Rákötöttem egy laptopra, aminek szintén 1366x768 a felbontása. Ebben az esetben viszont be tudtam állítani ezt a felbontást a monitoron is. Nem értem. Különösebben nem zavar, mert van egy szobányi monitorom, de ez kifogott rajtam, pedig jó lett volna tesztmonitornak, mert pici, de így, hogy oválisak meg homályosak, szellemképesek az ikonok nem sok hasznát veszem.
És ha a win10 keresőjébe beírod, hogy: képernyő felbontás (resolution)...?
Hátha ott elő lehet csalogatni azokat a beállításokat.
És az is számít, hogy melyik felbontáshoz mekkora képfrissítési frekvencia tartozik. Lehet, hogy az a baj.
Esetleg egyéb programokkal?
pl. ez nem tudom, hogy nálad működne-e:
(Ennél van 32 és 64 bites változat is)
Csak (úgy tűnik,) a másodlagos megjelenítő felbontásával ez nem tud mit kezdeni, ha úgy adódna, hogy az is lenne.
Lehet, hogy az eggyel vagy kettővel régebbi Intel programban rendesen benne van az a felbontás is.
De elméletileg a gépnek alapból fel kellene ismernie a "natív" felbontást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!