Hogyan tudom kikapcsolni az integrált grafikát?
Adott egy Dell Inspiron laptop.
I7-6700HQ, GTX 1050Ti 4Gb, 32Gb RAM, 2Tb SSD.
A gond az, hogy újratelepítettem, és azóta az igpu-t használja játékokhoz, a dedikált kb 6-7%-ban mozdul meg.
Legfrissebb driver van fent mindenből(Dell driverkezelője által), a dedikált van kiválasztva elsődlegesnek a Windowsban és a Geforce appjában.
Mégis ha játszok, 100%-ot ír a HD530-hoz és a 6-7%-ot a 1050Ti-hoz.
Biosban nem találtam erre opciót.
Mint írtam, mindenből a legfrissebb driver van fent.
A gpu drivere 2024.08-as.
#3 próbáltam letiltani de akkor átállt az általános microsoft videokártyára, ami még rosszabb volt mert 640x480-as lett a kép.
Valamiért olyan mintha mindenképp kellene futnia az intel HD-nak is.
Vagy esetleg okozhatja az, hogy Windows 11 van a gépen és azzal nem kompatibilis?
Ember, hagyd a fenébe a Dell gyári driverfrissítőjét. Nvdia telepítő legyen meg, azzal ismertesd fel a kártyát és telepítsd, kell hogy legyen hozzá Win11 driver.
Persze elképzelhető hogy ez rendben van, driverek stimmelnek, itt jön képbe a másik, gyakori user hiba: A videokimenet a monitorról a videokártyába legyen bedugva és ne az alaplapba! Van aki nem tudja hogy a számítógép BIOS-ban általában a videovezérlő "cable select" módban van, tehát ha az alaplapba dugod akkor(ha van) a prociba építettet használja, ha a kártyába akkor azt. Magyarán hiába akarod te a windowsban kiválasztani a helyesen feltelepített videokártyádat használni, ha egyszerűen nincs csatlakoztatva.
pl. itt beállíthatod, hogy csak a videokártyát használja.
Azt is megpróbálhatod, hogy törlöd amit a Dell driverkezelője tett fel és amit automatikusan a Win.11 tesz fel avval használod.
Én pl. mindig úgy használom amit a Win.11 vagy a 10 automatikusan telepít és még soha nem volt vele gondom.
Így próbáld meg.
BIOS-ban történő letiltás:
Indítsd újra a laptopodat, és nyomd meg többször az F2 billentyűt a BIOS-ba való belépéshez.
A BIOS-ban keresd meg a „Video” vagy „Graphics” menüt.
Keresd az opciót az integrált grafika letiltására („Integrated Graphics” vagy „iGPU Disable”).
Ha megtaláltad, kapcsold ki.
Mentsd el a változtatásokat és indítsd újra a laptopot.
Windows beállítások használata:
Kattints jobb egérgombbal az asztalon és válaszd ki a NVIDIA Vezérlőpult-ot.
Navigálj a 3D Settings > Manage 3D Settings menüpontra.
Itt az „Preferred graphics processor” opció alatt válaszd a High-performance NVIDIA processor lehetőséget.
Eszközkezelőben történő letiltás:
Nyomd meg a Win + X billentyűkombinációt, és válaszd az Eszközkezelő lehetőséget.
Keresd meg a „Display adapters” alatt az integrált grafikus kártyát (valószínűleg Intel HD Graphics).
Kattints jobb gombbal rá, és válaszd a Letiltás opciót.
Ezek a módszerek segítenek, hogy csak a dedikált GTX 1050Ti-t használd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!