Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Notebookban tudom fejleszteni...

Notebookban tudom fejleszteni a ramot. Érdemes? Miért felel ez az alkatrész, mi fog változni?

Figyelt kérdés

Egy 8gb ddr4-es 2666Mhz-es memória kártya van benne. Ezt fel tudom húzni relatív kevés pénzből 20GB-ig. Érdemes foglalkozni vele? Mi fog változni?

Csak irodai dolgokra használom a gépet, és netezésre, film nézésre, youtube, stb.

szept. 14. 10:04
 1/2 anonim ***** válasza:

A memóriában tárolódnak a futó programok részei/adatai, a több memória segít abban, hogy gyorsabban töltődjenek be a szükséges elemek, a webböngésző - több weboldal lehet egyszerre megnyitva - és az irodai programok is profitálhatnak belőle.

Érdemes kimaxolni, főleg, ha relatív kevés pénzből lehetséges ezt megoldani.

Egyrészt gyorsabb lesz - főleg, ha egy részét valamilyen RAMDisk programmal felhasználod, ilyenkor ide lehet irányítani az átmeneti fájlokat, ez még az SSD meghajtót is tehermentesíti.

Másrészt, ha valamikor a későbbiekben a notebook eladására kerül a sor, nagyobb eséllyel lehet elpasszolni.

szept. 14. 11:03
 2/2 CspCsj ***** válasza:

Gyorsan rákeresve a kulcsszavakra:

[link]

Az egyik első találat szerintem nem túl bonyolultan, de érthetően és részletesen elmagyarázza:

[link]

szept. 14. 11:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!