Az M2 macbook air ssd-jével tapasztalt bárki problémát?
Nem rossz indulatból, de nem értem az ilyen kérdéseket. Ezer és egy tesztet, videót, leírást találsz az interneten a témában. Ha azoknak nem hiszel, akkor nekünk anoním válaszolóknak - akik beírhatunk bármilyen baromságot - hinni fogsz? :D
A Macbookokban alaplapra forrasztott chipek vannak a kártyára forrasztott chipek helyett. Az írás/oldavás sebessége függ az IC-k számától és lényegében ebből adódik az eltérés. A M1-ben még 128GB-os ICket alkalmaztak így az Airbe mondjuk 2x128GB került, míg az M2-nél már újabb 256GB-os ICket használnak ami ugyanakkora méret esetén 1x256GB. Egy IC lassabb, mint kettő.
Felhasználói tapasztalataim nincsenek ezzel, de itt felmerül a kérdés: mire használnád az M2 Air-t? Mire nem elég egy Airnél a 1,5GB/sec. Mekkora fájlokkal dolgozol te, hogy ez kevés? :D
Az 512GB-os m2 Air már szintén full sebességen fut, mivel ott is két nand ICből áll az SSD ( 2x256GB).
Én el nem tudom képzelni kinek kevés átlag felhasználásra a 1,5GB/sec. Ha a pagefile miatt kellene a nagyobb sévszél akkor nem a sávszél kevés, hanem a RAM.
Az a baj azokkal a tesztekkel, hogy csak tesztek, amiket max 1 hónap alatt csinálnak. Ami engem érdekel, hogy életvitel szerű használatban milyen, az anonim válaszoló között lehetnek olyanok, akik használják, és tapasztalatot tudnak mondani. Leginkább ezekhez az emberekhez szól a kérdés, mert az igaz, ha leírják ugyan azt, azzal nem vagyok előrébb.
A “lassabb” ssd-vel leginkább az a bajuk a tesztereknek, hogy ha kifogy a ram, akkor az ssd-t elkezdi használni, és mivel lassabb a teljesítmény, így nem lesz olyan gördülékeny.
Értem. Nálad mi az szituáció amikor kifogysz a RAMból?
Lehet kapni M2 Airt 16GB RAMmal és 512-es SSD-vel ahol nem ütközöl ezekbe a problémákba.
Nálam semmi, mert nincs egyenlőre Mac-am, azért kérdem.
Háát lehet, de az majdnem kétszer annyi, ha nem több. Azért na, a szerénytől már igen messze áll.
Átlag felhasználásnál teljesen mindegy. Mérni tudod hogy lassabb, de általános felhasználás alatt ezt érzékelni biztosan nem fogod.
A válaszokban azért javasolják a combosabb konfigot, mert sokkal időtállóbb, és a Macbook-ok nem bővíthetők, tehát ha fél éven belül meggondolod magad, akkor azt csak gépcserével fogod tudni megoldani, és mivel az alap verziókra nincs akkora igény, a régit nem, vagy nyomott áron tudod majd eladni, mivel már ma sem nagyon érdemes 8GB RAM-os notebook-ot venni, nemhogy jövőre, vagy két év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!