Akinek van Intel Arc A770 kártyával személyes tapasztalata, mesélne róla? Mennyi a probléma, átlag géphasználat mennyire stabil, esetleg gaming szempontjából mennyire jó a kártya?
Nem személyes tapasztalat, de távolról követem ezeket.
Normál használatban teljesen jók, munkára teljesen jók. A játékoknál még akadnak driver gondok amiken folyamatosan dolgoznak, értsd: a DX9-es népszerűbb játékokhoz december óta van némi driver support, a DX11-hez úgy ahogy, DX12 és Vulkan alatt viszont korrektül megy.
Gaming szempontjából egyelőre még határeset, ha csak DX12-re vagy Vulkanra kell akkor végülis oké.
Az új ára ezeknek szörnyű, 50 000-rel kapsz olcsóbban használt RTX 2070-et ami kb ugyanez, csak rendes driveres supporttal. Használt RTX2080 is van már annyiért amennyiért ezt kínálják, de van RX6700/6700XT is ennyiért.
Egy-két generációs és kiforrott driverekkel nem lesz rossz az intel.
Ezt csak lábjegyzetként jegyezném ide, de úgy tűnik a támogatásról szinte semmi szó nem esik. Lehet mondani sokmindent az nvidia-ra, amd-re, de azért még egy rx400 is támogatva van ami 7 éves cucc. Ehhez képest intel dobta 10.gen igp-k driver frissítéseit (2020as cucc) mert szerinte legacy. Ilyen support mellett milyen jövője lesz ezeknek?
Persze néha jobb, néhol meg támogatás hiányában sokkal rosszabb. Néhol - főleg 4Kban - kifejezetten jól megy az A770.
Az IGP-k frissítéseinek megvágását nem érzem akkora problémára. Kritikus hibákra továbbra is lesz frissítés, ezeknek a teljesítményén a driver semmit nem segít...
Az intel IGP-knek elég nagy piaca van az OEM-ek miatt, a fontosabb dolgok továbbra is javítva lesznek:
"However, it does mean that Intel won’t be doing much more outside of fixing security issues and critical bugs."
Amit nem nem javítottak a Skylake óta annak igazából már mindegy is :D
Mondjuk amúgy pont az IGP-k lennének a tapasztalat az intel számára. tehát annyira nem a nulláról indultak, sőt, hát azok is ugyanúgy teljes értékű videokártyák, csak nem különálló chipek formájában. Tény, hogy nem ezen a teljesítményszinten mozogtak eddig grafika terén, mint ami most az A770. Tehát nekem, csalódás az, hogy ekkora driver gondok vannak, mert a tapasztalatnak meg kellett volna lennie az IGP-k miatt, mégis elcseszerintették.
Köv generáció már remélhetőleg nagyobbat fog robbanni, nagyobb mennyiséget kapunk belőle. Ez most egy ilyen bevezető cucc lett nagyon így... De az irány mindenképp jó. Nem aggódom amiatt, hogy az intel befagyasztaná a GPU részleget. TSMC-nél is biztos sok éves szerződés köttetett a gyártásról. menni fog ez szépen jól belejönnek amjd a versenybe, és az a770 is egy jó kártya már most is 🙂
Úgy sípolt, hogy nem bírtam és kértem egy másikat.
Az is sípolt, azt is visszaküldtem.
Harmadikra már nem voltam kíváncsi és nvidiára cseréltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!