AMD Ryzen 5700X hez csak ilyen ramokat haználhatok?
Az alaplap oldalán megnéztem,hogy milyen memóriák amiket elfogad viszont a processzor oldalán megláttam,hogy ez van írva:
Max Memory Speed
2x1R
DDR4-3200
2x2R
DDR4-3200
4x1R
DDR4-2933
4x2R
DDR4-2667
Csak ilyen memóriákat rakhatok a gépbe vagy esetleg lehet gyorsabbat is?
Köszi a válaszokat
milyen alaplap ez?
annak gyartoi oldalan megvan a lap ram tamogatas listaja is
ez amit bemasoltal amd oldalarol a procihoz tartozo lista
gyarilag 3200 ast tamogat az 5700X max
ilyent tehat nem kell piszkalnod auton be kell allnia
nagyobbhoz mar kellhet piszkalas
kisebbet (lassabbat) nincs ertelme venned, eleg elterjedt ramsebesseg a 3200 epp mivel ezt tamogatja legtobb intel, amd alapbol
R (rank) -es dologrol
ha 4 foglalatos alaplap akkor alapbol csak annyin fog futni maximum ("egy oldalas" vagy "dupla oldalas" ram modul)
vagyis magasabbhoz sebesseghez mar piszkalni kell majd, de hetkoznapi dolog mindenki megteszi
mukodni fog 4db 3200 as ha ez a terved, pusztan alacsonyabb Hz est nincs ertelme venni, sot magasabbat is nyugodtan vehetsz
Rakhatsz gyorsabbat is, sőt ajánlott. A 3600CL16 alapnak mondható, de az 5000-res Ryzeneknél a 3800 is elmegy még.
Kontárnak néhány napja írtuk le, hogy az AM4 procik NEM állnak be a támogatott max órajelre alapból, mind 2133-on indul. Erre a csávó leírja újra.. Csak tudnám mit élvez azon, hogy szándékosan baromságot ír...
Az előző kitem (2x8) 3200MHz is vígan ment 3600MHz - gyári késleltetésekkel - kicsit több feszültséggel, mint a gyári Ryzen 3600x, majd 5600x alatt is.
Jelenlegi gyári 3600MHz az 3800MHz-n pörög. Mindez egy alsó-közép kategóriás mezei B450 lappal.
Úgy, hogy 'gyárilag' 3200MHz a max mindkét procinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!