Ha az amazonról rendelek bármit (spec. komplett pc-t) arra megy valami vám vagy valami?
Jóval olcsóbban össze tudnám rakni a gépet mintha itthon rendelgetném össze a cuccokat...... (kösz orbi)
Ha kifizettem a vételárat abban minden benne van vagy vámoltatnak meg megadóztatnak még pluszban?
Pfff... 27% ÁFA... kb ennyit nyertem volna rajta ha az nincs.
Jó köszi akkor ez bukta......
A amerikai (.com) Amazonon jellemzően ott szerepel a szállítás és egyéb költség (vám, stb.) is. Már ha szállítják azt a terméket Mo-ra. Ilyen esetben, ha ezt az előre becsült összeget mégis túllépnék, jellemzően az Amazon "lenyeli" a többletet. De sokszor nem is szállítanak az EU-ba onnan.
Vagy megnézed az EU-s amazont (leginkább .de), hogy ott van-e és mennyiért. Persze a német leányvállalat sem biztos, hogy szállít Mo-ra, de ha igen, akkor nem kell külön vámot, áfát fizetned.
EU-s amazonon, pl Amazon.de tudsz áfa és vám számolgatása nélkül rendelni (benne van az árban).
Az egyetlen, amit megérte ott venni, azok a thermalright processzorhűtők.
Mást nem láttam igazán... jobban jársz itthon. Ha éppen elérhető, akkor még ez a procihűtő is jobb áron van itthon.
És ne felejtsd el, hogy euróban fizess, mert a bankod középárfolyamon vált, az amazon viszont NEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!