Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan csökkenthetem a gépem...

Hogyan csökkenthetem a gépem fogyasztását?

Figyelt kérdés

A netezős youtube-ozós fogyasztást kéne csökkenteni.

100W-ot bekajál ilyen alapfelhasználásnál is.

Asus B650 alaplap

Ryzen 7600

Egy 4070ti super társaságában.

Adatok szerint a procci és a videokártya eszik 40-45W körül. És hát kicsi a szoba, ez a 100W meg nagyon befűt, akkor is, ha csak videózgatnék, filmeznék. Télen jó, így a 35+ fokban nem annyira 😃

Próbáltam már bekorlátozni őket, de nem találtam a megfelelő beállításokat úgy tűnik.

A procinál a curve optimizer az megy. De más beállításra nem drop-ol az órajel se meg semmi. Hiába veszem minimumra a PBO beállításokat. A videokártyánál afterburnerben a power limitet tudom igazán állítani, de azt csak 50%-ig engedi lehúzni. Nekem meg jobb lenne a 10% inkább, vagy alatta

aug. 17. 06:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha videózol használd az igpu-t win10-11 simán ad képet azon is.
aug. 17. 07:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor fogyasztana kevesebbet ha csak a prociban lévő grafikát használd nád videokártya nélkül.

Legnagyobb hőleadás (TDP):

Proci: 65 W

RTX 4070 Ti Super videokártya: 285 W

RTX 4070 Super: 220

RTX 4070: 200

[link]

aug. 17. 08:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Energiagazdálkodásnál próbáld átállítani,vagy a bios menüben nézz szét.
aug. 17. 09:03
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
A vidikarit vedd ki, a procit meg cseréld ki egy G-s jelzésűre. A TDP-t is figyeld, mert bár az csak a csúcs, de ha az 60 Watt, annál feljebb nem megy, míg ha 120 akkor gond nélkül megkajálhat 60-at is alapjáraton.
aug. 17. 09:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A Ryzen 5 7600-ban van integrált grafika - Radeon Graphics (Ryzen 7000)

aug. 17. 09:51
 6/8 anonim ***** válasza:
A gépházban állítsd energiatakarékos módba.
aug. 17. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Kihajintod belőle a videokártyát. És a 3,5" hddket is.
aug. 17. 13:26
 8/8 A kérdező kommentje:

HDD tényleg van benne kb 4 db, de csak néha vannak bekötve adatmentésre 😃 az pont nem termel hőt. 2 M.2-es SSD-m van.

Videokártyát jó lenne kivenni, vagy kikapcsolni, de nyilván nem opció. Heti 2-3x játszok rajta. Főleg hogy most a monitorom csak DP-t eszik meg az alaplapon pedig, csak HDMI van, rá se tudom kötni az integráltra 🤔.

szept. 1. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!