Hogyan csökkenthetném a zajt és a fogyasztást?
Egész nap megy a gépem és rengeteget fogyaszt.Nem tudom, hogy hogy lehetne ezt a fogyasztást csökkenteni.Másik probléma a zaj.Nagyon zajos a gépem pedig teljesen új ventillátoraim vannak.Gépem:
proci: AMD Sempron 3100+
videókártya: Ati Radeon 9600xt
monitor: philips 107S6 (CRT)
Zaj a ventillátorok miatt van. Nem árt őket kipucolni néha.
Mennyi az a rengeteg fogyasztás? 200Wh monitorral? Nem csökkenthető... Egy LCD monitor sem fogyaszt lényegesen kevesebbet, mint egy CRT.
Fogyasztás:
Töltsd le az ATI Tool nevű programot, és üresjáratban vidd vissza felére a videókártyád órajeleit.
BIOS-ban vedd lejjebb a processzor feszültségét annyira, hogy azért még stabil maradjon.
Zaj:
Porold ki a fűtőbordákat. Szedd szét a tápot, és porold ki azt is. Ecset, sűrített levegő, esetleg porszívó kell majd.
A táp ventilátora szokott lenni a legfőbb zajforrás. Ha csapágyas, cseréld azt is.
Ezek lebírják a cuccaidat ventilátor nélkül is hűteni:
Ezzel megszüntetsz két másik zajforrást.
Még kelleni fog egy csendes rendszerhűtő is, erre a "Noctua" termékeit tudom ajánlani.
A bioszba nem tudom lejebb venni a proci fogyasztást.:(
Nincs valami program erre a célra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!