Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csatlakozó lehúzás fogóval?

Csatlakozó lehúzás fogóval?

Figyelt kérdés

Nem értek az áramhoz.

Olyan kérdésem lenne hogy egy áramtalanított (minden kábel kihúzva belőle) asztali számítógépben mennyire "szabad" fém mezei fogóval turkálni?

Van pár csatlakozó a VGA-n meg az alaplapi táp ami annyira új és sorjás hogy szabályosan véresre vágja az ujjam annyira kell nyomni hogy letudjam szedni. Ezért a csatlakozót fogóval szeretném összenyomni hogy letudjam húzni normálisan. De fosok hogy zárlatot vagy valami hasonlót csinálnék. Lehet csak túlgondolom de fogalmam sincsen.

Köszönöm.

aug. 13. 22:55
 1/6 anonim ***** válasza:
41%

Kondenzátorok tárolhatnak még feszültséget, így ajánlott lekapcsolás/kihúzás után a bekapcsológombót nyomogatni/nyomva tartani 5-10mp-ig, illetve még utána sem hátrány ha vársz vele egy kicsit.

Ez a 'nagyon elővigyázatos' történet, általánosságban nem szokott gond lenni, de ha biztosra akarsz menni akkor tedd a fent említetteket.

Bár nagy eséllyel valami selejt, veszélyes minőségű tápod lehet, ha még a csatlakozók sincsenek lesorjázva.

aug. 13. 23:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha ennyire para akkor inkább nem kockáztatom szenvedek kézzel. Bár az életbe nem láttam egy videót sem ahol ennyire nem lehetett leszedni. Egyébként SPC Supremo FM2 750w 80+Gold
aug. 13. 23:45
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

Tier E azaz "Kerüld el" kategória.

[link]

aug. 14. 00:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Amikor pakoltam össze a gépet (első sajátom első munkahely) ez optimálisnak tünt. Japan kondik minőségi bele van azt olvastam. De igazad van. Pár év után rájöttem hogy ha PC akkor csak kiforrott márkákat szabad venni. Köszi,Köszi.
aug. 14. 01:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Jellemzően nem márka/gyáró alapján vásárol a tudatos vásárló, hanem modell alapján. Szinte kivétel nélkül minden gyártónak van rossz, nem ajánlott modellje is.
aug. 14. 01:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Semmiképpen se menj bele fogóval. Ha mindenáron szerszámot akarsz használni, akkor inkább ezt:

[link]

Ez műanyagból van, megfelelő szorítóereje is van és nem kell neked szorítani, csak rácsipteted és összenyomja.

De kézzel is ki kell annak jönni. A trükk az, hogy nem merőlegesen kell mozgatni kiszedéskor a csatlakozót, hanem párhuzamosan a foglalattal.

aug. 14. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!