Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Torony hűtő vagy vízhűtő...

Torony hűtő vagy vízhűtő ryzen procira?

Figyelt kérdés
Találtam elég jó áron egy ARCTIC Liquid Freezer 280 II hűtőt és gondolkodtam lehet ki kéne próbálni a vízhűtőt de még leginkább normál léghűtéses volt csak.

aug. 11. 21:39
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

9/

Isten igazán sokat olvastam a témában és ilyen megreped a cső meg kifolyik a víz max elenyésző ha járt is már valaki így. Szerintem az épített víz hűtő nagyobb kockázat.

aug. 13. 18:07
 12/14 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. Nekem is ugyanez a procim van. Egy Id cooling se 224 xt toronyhűtő van rajta ami 70 fok alatt tartja 100% terhelés alatt is.
aug. 13. 18:27
 13/14 anonim ***** válasza:

9-es: jó lenne, ha nem beszélnél hülyeségeket.

Az, hogy egy proci Ryzen 5, 7, vagy 9, alapvetően nem határozza meg, hogy miféle hűtés szükségeltetik. Példának okáért a Ryzen 5 7600X TDP-je 105W, míg a Ryzen 9 7900-é csupán 65W, tehát az előbbihez komolyabb hűtés kell, mint az utóbbihoz.

A legforróbb Ryzenek 170W-os TDP-vel dolgoznak, de valóságban olyan 130W fölé csak nagyon ritkán mennek. Ez még bőven az a terület, ahol a léghűtés simán, probléma nélkül elégséges. Az általad emlíytett BeQuiet Dark Rock Pro 5 például gyárilag maximum 270W-ra van értékelve, tehát BÁRMELYIK Ryzen processzorhoz bőven elég.

AMD prociknál teljesítmény szempontjából teljesen indokolatlan a vízhűtés, ez tisztán esztétikai kérdés. A 13. és 14. generációs Intel i7/i9-es prociknál lehet indokolt, ezek 250-300W környékén vannak maximális terhelés alatt.

aug. 14. 08:34
 14/14 A kérdező kommentje:

13/

Teljesen indokolatlan egy sportmotor is sokszor mégis megvásárolják....

aug. 14. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!