Torony hűtő vagy vízhűtő ryzen procira?
1/
Igen tudom,hogy van kockázata de ahogy elnéztem elég csekély.És kb majdnem féláron tudnám a hűtőt pár hónap híján 6 év garanciával sőt valójában be sem lett szerelve mert nem volt jó a ház mérete hozzá szóval null kilométeres.
Ha jó áron adják és elfér a házadba tedd bele csak a szerelése nem mindegy, hogy hová, és hogyan helyezed el a radiátort.
Tanácsok.
5/
Ezen már túl vagyok vagyis informálódtam,hogy lehet beszerelni különböző poziciókban.
4/
Elméletileg igaz amit írsz de sokat olvastam a témában és van olyan teljesítményű proci ahol hatékonyabb mint a nagy torony hűtők amiket írtál. A pumpa zaj se mindig van amit írsz meg ugye pl ott van az is,hogy mennyire ülsz a háztól,én pl messze. Egyébként azt mondják hogy a vízhűtésben az a jó,hogy nem csak hűt hanem tartósan tudja is tartani a hűtést.
7-es: "Egyébként azt mondják hogy a vízhűtésben az a jó,hogy nem csak hűt hanem tartósan tudja is tartani a hűtést."
Igen, ez egy elég régi mítosz, holott köszönőviszonyban sincsen a valósággal.Ez abból a korszakból származik, amikor még a legtöbben gyári léghűtéssel tolták, és a komolyabb procihűtők mind vízhútésesek voltak.
A vízhűtés egyáltalán nem tudja stabilabban tartani a hűtést, sőt, pont az ellenkezője igaz, a vízhűtés ott előnyös, ahol CPU leadott hője ingadozó, gyakran ugrik alacsonyról magasra. Ebben az esetben a vízhűtés nagyobb termikus tömege jobban ki tudja simítani a hőmérséklet görbéjét, hiszen folyamatosan hideg folyadék viszi el a hőt a CPU-tól, míg léghűtésnél értelemszerűen a hőforráshoz legközelebb lévő rész melegszik fel először. Amint a folyadék hőmérséklete kiegyenlítődik, ez az előny elveszik, és onnantól pariban vagy a léghűtéssel azonos hőleadó teljesítmény mellett.
Ettől függetlenül ahogy már feljebb írtam, semelyik AM5-ös procihoz nem szükséges vízhűtés, az én 7950X3D-n összmagos 100%-os terhelés alatt egy Phantom Spirittel stabil 79-80 foknál kimaxol, és a proci csak 85 foknál fogja vissza magát. Az meg, hogy most a proci 75 fokon, vagy 80 fokon van, nem oszt-nem szoroz sem a leadott hő mennyisége, sem a teljesítmény, sem az élettartam szempontjából.
A vízhűtés AM5-ös platformon tisztán esztétikai kérdés, teljesítmény szempontjából indokolatlan.
9/
Ryzen 7 5700X és kicsit melegebb mint a 3700X volt. Isten igazán szinte féláron találtam egy pár hónapos hűtőt 6 év garanciával és használva sem volt mert nem fért be a házba. Szóval szerintem így nem rossz üzlet aztán így tudnék véleményt formálni a vízhűtőkről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!