200.000 Forintig milyen számítógépet érdemes venni játékra?
Tudom, hogy ez nagyon kevés rá, de a mostani 11 éves gépemről hatalmas ugrás lenne ez a kategória is
Nvidia részről néztem olyat amiben GTX 1070 Ti,vagy RTX 2060 a videókártya
Radeon részről pedig az RX 6600 és RX 5700 XT amit találtam
Ti milyet tudnátok ajánlani? Van ezeknél jobb?
2018-2024 közti játékok a cél, tovább nyilván nem terveznék ennyiből
Én egy félkonfigot vettem tavaly hardveraprón i5@7600K, valami nagyméretű alaplap, ID-Cooling hűtő. Akkor volt ez 43 ezer.
Tettem bele 16 giga DDR4 ramot (3200-ast, viszonylag jó késleltetésűt). Ez volt még vagy 20 ezer (?).
Volt emellé egy GTX 1660 Super. (ez fontos, mert ez RTX-et nem tud, de directx 12-t igen, pár játék enélkül nem indulna el). Persze ezt is használtan vettem 50-ért, mostanában már 35-40 körül is ki lehet fogni.
A tápom már megvolt hozzá korábbról (kell neki a 8 tű csatlakozó. 11 éves gépedben lévőt valószínűleg nem tudod átmenteni, erre is kell vagy 20 ezer Ft. (ezt mostanában nem néztem, mennyi, nagyságrendileg elég, 600-650-700 watt bőven kiszolgálja).
Van benne SSD, korábbról. Ha nincs SSD-d, akkor erre is rá kell szánni 20 ezer körül.
Jásztani 1080p-ben játszok, és elég jól megy rajta minden. Nem maxon, RTX nélkül, a felskálázós csodákat sem tudja, de bőven szépen elfutnak rajta akármilyen címek a CP2077-től a Hellblade II-ig, Baldur's Gate, Elden Ring... Főleg a 2018 felé kijött játékok nem fektetik meg ezt a vasat sem.
Azért fejtettem ki, mert közkeletű vélekedés szerint 200-ért még videókártyát sem biztos, hogy érdemes venni, nemhogy játszósgépet.
Igények és pénztárca összehangolásával viszont nagyon is.
#4 És aztán inged-gatyád a gamepassra, meg a játékokra.
Ebben azért a PC még mindig verhetetlen... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!