Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van fejfájásom a nagy...

Miért van fejfájásom a nagy monitortól, ha a kicsitől nincs?

Figyelt kérdés
Az asztali gép monitora 27 collos, 165Hz, 2560x1440 IPS. A laptop 14 collos, 60-120Hz, 3024x1964 Mini-LED. Az asztali villódzásmentes, a laptop nem. Mégis a nagytól fáj a fejem. De csak szövegtől. Játéktól, mozgóképtől nem. Voltam magán és SZTK orvosnál is, természetesen fogalmuk sincs. Abban egyetértettek, hogy fordítva kellene lennie, a kicsitől kellene fájnia a fejemnek, nem a nagyobbtól. Minden ötlet, hasonló tapasztalat érdekel.
aug. 6. 15:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Első tippem a fényerő. Egy ideig én is küzdöttem ezzel, aztán lejjebb vettem a fényerőt a monitoromon, és egyből megszűnt. A laptop kijelzője kisebb, nem tölti ki annyira a látómezőt, ezért nem fájtőle (annyira) a fejed.
aug. 6. 15:47
 2/12 Szirty ***** válasza:
13%
A háttérvilágítás villogása is okozhat ilyet (PWM).
aug. 6. 16:08
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

2, figyelj csak:

"Az asztali villódzásmentes, a laptop nem. Mégis a nagytól fáj a fejem."

Ebből melyiket nem értetted?

Szarty, te tényleg olyan vagy, hogy tök mindegy, hogy mit szólsz hozzá, jót vagy baromságot (általában persze baromságot), csak hozzászólhass? Ez valami komplexus?

1, A fényerő dolog az egy jó ötlet lehet.

aug. 6. 16:21
 4/12 Szirty ***** válasza:
0%

"2, figyelj csak:"

Figyelek MESTER!

"Az asztali villódzásmentes"

Ezt írta valóban. No és honnan lehet ez az információ?

Nem tudjuk igaz? Talán a gyári marketingbullshitben írják hogy megvegye az ember?

A helyzet az, hogy a LED-es háttérvilágítás a PWM szabályzás miatt bizony villog. Az nem mindegy mekkora frekvenciával és milyen mértékben. Ez pedig okozhatja az említett tüneteket.

Azt nem állítottam hogy ez az oka, de úgy gondolom mindenképp felmerül mint lehetőség.

Mellesleg épp nagyobb fényerőn villog "kevésbé" (a PWM sajátosságai miatt).

"mindegy, hogy mit szólsz hozzá, jót vagy baromságot (általában persze baromságot)"

Most jól megmondta a hülye szrotyinak!

Hova bújjak?

Ott a nickem a hozzászólásaim fölött.

Amennyiben mértéktelenül, elviselhetetlen módon irritál minden esetben amit írok, akkor javaslom hogy NE! olvasd el.

Válaszolnod meg minek? Csak magad égeted ezzel a stílussal. Bár az anonim lepel mindent eltakar... :)

aug. 6. 17:33
 5/12 anonim válasza:
40%
A monitorok nagyon egészségtelenek. Nem is szabadna nagy monitort használni, kivéve ha az tényleg könnyebb az adott dolgozónak.
aug. 6. 20:05
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
Szarty, azt értsd meg, hogy a hozzászólásokank nem a mennyisége számít, hanem a minősége. Te azért nem vitted semmire az életben, azért az internet az egyetlen hely, ahol végre valaki lehetsz, mert nem vagy képes felfogni ezt sem.
aug. 7. 11:58
 7/12 anonim válasza:
57%
#4, Itt csak egyvalaki van, aki égeti magát. Állandó jelleggel.
aug. 7. 12:08
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális hozzászólóknak, egy kivételével mindenki az volt, adtam is a zöldet.

Négyes, sosem találnád ki, hogy honnan van az információm arról, hogy az asztali monitor villódzásmentes, míg a laptop nem az! Elárulom, független tesztekből.

[link]

[link]

aug. 7. 12:16
 9/12 Szirty ***** válasza:
0%

"Négyes, sosem találnád ki"

Sosem vagyok hajlandó kitalálni más gondolatait. Nem pazarlom rá az energiát. Le kell írni.

aug. 7. 13:13
 10/12 Szirty ***** válasza:
0%

"a hozzászólásokank nem a mennyisége számít"

Soha nem érdekelt a hozzászólásaim mennyisége. Azt sem tudom mennyi van.

"Te azért nem vitted semmire"

Fogalmad sincs erről. Ez egyszerűen rosszindulatú, gyűlölködő feltételezés a részedről, mert jól esik a lelkednek.

"...internet az egyetlen hely, ahol végre valaki lehetsz"

Nem. Nem az egyetlen. Az internet nincs is közöttük.

" nem vagy képes felfogni ezt sem"

Mindegyikkel tisztában vagyok.

Neked négy alapvető tévedést sikerült egy hozzászólásba integrálnod.

aug. 7. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!