Új monitortól fájhat a fejem, ha igen, mi a megoldás?
Full HD, 75Hz, 22 colos monitort cseréltem WQHD, 165Hz, 27 colosra. Fáj a fejem tőle, pedig előtte sosem fájt, kisebb monitorokkal. Nagyon fényesnek érzem, ha pedig lejjebb veszem fényerőt, kontrasztot, gammát, nem lesz szép a kép. Nincs valami megoldás erre? Lehet, hogy csak kifejezetten ezt a monitort nem szeretem, ha előtte sosem volt ilyen baj, 10 órát is ülhettem előtte fej- és szemfájás nélkül?
A szépség ízlés kérdése, de megpróbálhatnád kalibrálni a monitort. Ha hardveresen nem is, egy szoftverrel igen, és szinte biztos vagyok benne, hogy jóval kisebb fényerőn lesz színhelyesebb a képe, mint amin most használod. Ez amellett, hogy a szememre is jó hatással lehet, el is hinnéd, hogy amit eddig láttál az fals, megszokni pedig 1-2 nap az új (immáron valóshoz közelebbi) színeket.
Ha így is fájni fog tőle a szemed, akkor marad a monitor csere egy másik típusra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!