Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Végleg meghalt az AM4 platform...

Végleg meghalt az AM4 platform,merjem még a sajátomat új gépházba építeni vagy dobjam inkább a kukába?

Figyelt kérdés

aug. 2. 11:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Mert élesebb a kép és több a képpont és részletesebb a kép. Én 1080pben játszok régebbi COD-okkal, de már baromira hiányzik a nagyfelbontású textúra és a jobb részletessék - csak ezek a játékokhoz nincsenek 4k textúrák.

Nagyob felbontáson messzebbről kivehető az ellenfél, részletesebben jelennek meg a távoli objektumok/ellenfelek stb.

A 100K felbontásra nincs szükség, az emberi szemnek is van határa. Viszont a 4K ultra képminősége modern játékokban látványosan jobb, mint a 1080p low-é. Még te is feljebb váltottál...

aug. 2. 23:05
 22/26 anonim ***** válasza:

Én sokszálas CPU renderre vettem a 2700x-et (hobby/munka), idén 100 órát játszottam az Adrenalin szerint. 😉

Nem pihen a ketyere, 1080p-n vígan el vagyok, a 1070 tulaj főleg e-sport címeket tol, szintén 1080p-n.

A 2700x azért nem "játékos" mert ez még a régi 6 magos CCD-ből van. Így 2 CCD-t tartalmaz a 3700x/5700x...stb 8magos CCD-ből van. Nincs a ccd-k között késleltetés.

Öreg vagyok 20 éve azon izzadtunk, hogy az új játékot legalább vigye a 3-4-5 éves gép.

Ma a 4 éves gépem bármilyen játékot simán visz, nem is rosszul.

Ma az igények nagyok. 4K 120FPS. Én bőségesen el vagyok 1080p 60+ Fps-en. Nem, hogy nem látom csak nem zavar, Warzoneoztam a fiam gépén 144Hz-es monitorral, tudom, hogy jobb. Ezért filózom az 5700x/x3d-n.😀

aug. 2. 23:06
 23/26 A kérdező kommentje:

21/

Én nem azért váltottam feljebb mert 1440p-n akartam játszani,isten igazán annyira mondták,hogy a 6700XT kiváló 1440p-s kártya így kipróbáltam a dolgot de ugyan olyan jó volt játszani 1080p-ben is sőt azon jóval több játékot játszottam végig még régebben.Isten igazán van pl egy 27"-os 1440p monitorom és sok filmet nézek de 720 vagy 1080p filmek volt aki mondta ,hogy jaj de szarul néznek ki majd ezen a a felbontású monitoron meg akkor már 1440p legyen a film de őszintén meg mondom a filmet nézem élvezem egyáltalán nem rossz 720 meg 1080p film se egy 1440p-s monitoron. Viszont sajnos néha engem is el el kap a fogyasztói társadalom.

aug. 2. 23:18
 24/26 anonim ***** válasza:

Biztos úgy van ahogy írod, de nekem más a tapasztalatom. Én még asszem EGAval kezdtem és végigjártam az utat az elmúlt 35 évben. Az igazán nagy javulások akkor voltak amikor erndelkezésre állt megfelelő minőségű textúrapack a nagyobb felbontáshoz és akkor mindjárt látványos különbség volt az 1024x768 és az 1280x1024 között is :)

Azok a játékok amik már 4K-ra készültek azok sokkal látványosabbak 4K-n.

aug. 2. 23:30
 25/26 anonim ***** válasza:

1440p-n ha majd kevésnek érzed egy

videokártya csere 7800xt-re szerintem untig elég. Ha elfogy valami ezen a felbontáson az a videokártya. Szerintem évekig "elcsövezhetsz" AM4-en ha akarsz.

aug. 3. 07:04
 26/26 anonim ***** válasza:

Azt, hogy kell értelmezni, hogy meghalt. Egyébként valóban maga a platform haldokló félbe van az AM5 miatt legfőkébb de az 5700X3D-re váltás 20%-al azért még mindig gyorsabb majdnem felér egy generáció váltással, majdnem ott van ez a proci mint az R5 7600(X)/7500F. Ha tönkre ment a cpu vagy alaplap és nincs pénzed cserére akkor olcsón fogj meg használtan vagy újonnan egy 30K alatti lapot vagy egy lehetőleg R5 5600 procit. Néha használtan van 20K alatt alaplap, de A320-at azért 5700X alá sem ajánlok.

De mindkét esetben ajánlott a foglalat csere AM5-re.

aug. 3. 10:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!