Végleg meghalt az AM4 platform,merjem még a sajátomat új gépházba építeni vagy dobjam inkább a kukába?
9/
Nekem egy MSI B5500 A-Pro alaplapom,Ryzen 7 5700X procim,32gb ramom,meg Powercolor RX6700XT Red Devil videokártyám van.
És ez neked mire nem jó? Miért akarod kukába dobni? :D
60 000-ret tény, hogy nem ér egy AM4-es alaplap főleg úgy hogy minden igényt kiszolgáló AM5-ös lapokat lehet venni 50 000 alatt.
A prohardveren is sok a troll és a gyökér akiket érdemes figyelmen kívül hagyni.
12/
Ahogy elnéztem 50EFt alatt nagyon kopasz alaplapok vannak még nagyon vrm hűtés sincsen rajtuk.Komolyabb lapok meg tényleg 70EFt-től felfelé vannak.
Még most elboldogul mindennel de az okosok azt mondták csak is a legújabb a legjobb 🙂
Azok a kopasz lapok gond nélkül elboldogulnak a Ryzen 9 7950X-tel amit normál halandó úgy sem vesz meg, mert semmi szüksége rá.
Mit nem tud egy ASRock B650M-HDV/M.2 amire szükséged van?
Melyik extrára van szükséged a mindennapokban, amit csak komolyabb lapok nyújtanak?
14/
Jó vrm-re meg vrm hűtésre
#16 Ezért van létjogosultsága az AM4-nek. Én spec 2700x-et használok, ami nem a legjobb játékra (4 lassan 5 éve). Gondolkodom egy ideje 5700x-en vagy x3d-n. 😆 De nem visz rá a lélek, néha lehetne jobban kihasználva a 6600xt-m. De valós hiányérzetem ezzel sincs.
Manapság azért nem avulnak olyan gyorsan a procik mint 20 éve. Ismerek gyereket i7 6700/gtx1070 kombóval, közel 10! éve játszik rajta. Elmondása szerint lassan kezd csere érett lenni a gép. 🤣 És megtehetné, hogy 5k-ért vesz egy újat, de kiszolgálja.
17/
Nekem pl van egy másod gépem amit nemrég raktam össze legtöbb alkatrész használt a cpu egy i3 9100 benne,igaz nem használom játékra mert csak az integrált gpu-t használom és csak általános dolgokra meg másodgép de frankó kis cucc.Ott is jöttek nekem a halott platform dologgal meg ki az a hülye aki1151-re épít bla bla bla.Jó kis cuccokat tudtam jó áron szerezni.
Ez a kihasználtság dolog is attól függ kinek mire kell. Öcsémnek GTX1070-e van, játszik havi 1-4 órát régi játékokkal, neki arra elég. De ha új játékot akarna tolni 4Kban... :)
Az itt említett 2700X valóban nem acélos játékra, de egy 6600XT mellett ez még nem jön elő. Próbáld ki RX6900XT-vel :)
Minden másra ma is korrekt proci, ez, all core ma is sokkal erősebb, mint amire az átlagos géphasználónak szüksége van.
19/
Tudom,hogy egyedül leszek a véleményemmel de minek az a 4K játék?Én a tv-ben sem nagyon tudom megérteni ezt az őrületet 4K,8K az emberek milliókat képesek kiadni egy szaros tárgyért ami valójában csak egy parasztvakítás jó tudom éles meg több képpont meg a tököm tudja bla bla bla.Én pl anno mikor platformot váltottam 1080p ről mentem 1440p-re de isten igazán ha 1080p-ben játszanék se nagyon érdekelne a dolog mer ott is ugyan olyan élvezetes ha jó amit csinálok.De tudom vegyünk lassan egy 100 négyzetméteres tv-t vagy monitort vagy 100K felbontással 🙂
Ás nem kell a fejlődés szöveg ez csak egy magán vélemény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!